« Svijet
objavljeno prije 15 godina
150 GODINA

Bernard Madoff počeo s odsluživanjem kazne od 150 godina zatvora

Sedamdesetjednogodišnji zatvorenik broj 61727-054 šansu za 'raniji izlazak' zbog dobrog ponašanja ima za 130 godina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

zatvor

,

Bernard Madoff

,

Ponzi scheme

,

financijska piramida

,

financijska prevara

,

Butner

Najpoznatiji svjetski financijski prevarant Bernard Madoff, u utorak je iz pritvorskog središta u Manhattanu prebačen u savezni zatvor u Butneru u Sjevernoj Karolini, gdje je počeo izdržavati kaznu od 150 godina zatvora.

Sedamdesetjednogodišnji Madoff, odnosno zatvorenik broj 61727-054, trebao bi biti oslobođen 14. studenog 2139. godine, ako zbog dobrog ponašanja zasluži prijevremeni otpust, piše New York Times. TV mreža MSNBC javlja da je Madoff u Butneru smješten u zatvorski odjel srednje razine sigurnosti.

Madoff je u ožujku priznao krivnju za vođenje najveće ikada organizirane financijske piramide u kojoj je izgubljeno oko 13 milijardi dolara, od oko 65 milijardi koliko se u njoj obrtalo, a tisuće privatnih ulagača ostalo je bez cijele imovine.

Savezni popravni kompleks Butner smješten je oko 70 kilometara sjeveroistočno od grada Raleigha. Zatvor ima dvije jedinice srednje razine sigurnosti i jednu poluotvorena tipa, te bolnicu po kojoj je poznat u cijelom saveznom zatvorskom sustavu.

Izvor: Hina

14.07.2009. 21:02:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh