« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
SOMALIJA

U Mogadišuu oteti francuski obavještajci

Somalske vlasti prvo su objavile kako se radi o novinarima no to je opovrgnuto, ali Francuska nije dala nikakve podatke o otetim 'savjetnicima'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

otmica

,

Somalija

,

Mogadišu

,

francuski obavještajci

Francusko ministarstvo vanjskih poslova danas je potvrdilo informacije iz somalskih izvora koji su javili kako su dva francuska 'savjetnika' u utorak oteta u Mogadišuu gdje su pomagali saveznoj vladi u području sigurnosti.

U priopćenju francuskog ministarstva stoji kako su "naoružane osobe u utorak ujutro u Mogadišuu otele dva francuska savjetnika u službenoj misiji pomoći somalskoj vladi. Pomagali su u području sigurnosti prijelaznoj saveznoj vladi predsjednika Šeika Šarifa. Čim je ta obavijest objavljena, pokrenule su se sve državne službe kao i naše veleposlanstvo u Nairobiju, nadležno za Somaliju".

Visoki somalski dužnosnik kazao je da su dvojica otetih stranaca Francuzi koji rade za francuske obavještajne službe. Istaknuo je da taoci nisu novinari, suprotno onomu što je u prvo vrijeme govorila somalska policija. Ministarstvo nije navelo nikakve podatke o identitetu tih dužnosnika, pa ni to jesu li vojnici ili civili, pripadnici bivših postrojba ili koliko su boravili u Somaliji.

Izvor: Hina

14.07.2009. 20:47:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh