« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
KORAK DO KANONIZACIJE

Beatifikacija Ivana Pavla II. već ove godine

Postupak beatifikacije napreduje, nedostaju još samo dekret o krepostima i dekret o čudotvornom ozdravljenju.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

beatifikacija

,

Papa Ivan Pavao II.

,

Wanda Poltawska

Bivši glasnogovornik Ivana Pavla II. izjavio je za talijanski dnevnik Il Sole 24 ore da bi prošli Papa mogao biti beatificarn, što je prvi korak do kanonizacije, do kraja ove godine.

Nakon donošenja dekreta o krepostima i čudotvornom ozdravljenju sadašnji Papa mora odlučiti o datumu proglašenja beatifikacije, a to može učiniti kad želi, pojasnio je Navarro Valls koji je 22 godine vodio vatikanski ured za medije.

Čudo potrebno za proglašenje blaženim u fazi je razmatranja i bit će predano Papi za konačnu odluku, a radi se o ozdravljenju francuske časne sestre koja boluje od Parkinsonove bolesti.

Vatikan je zabrinut jedino zbog pisama koja je Papa Ivan Pavao II. razmjenjivao s Wandom Poltawskom koja je njihove prepiske objavila u knjizi. Navarro-Valls tvrdi da Poltawska, danas 88-godišnjakinja, i Papa nisu bili ni u kakvom odnosu, dok ona tvrdi da mu je bila bliska prijateljica.

Ipak, naglašeno je kako postupak beatifikacije napreduje, te nije prolongiran objavljivanjem prepiske poljskog Pape i Poljakinje.

Izvor: Hina

04.06.2009. 14:00:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh