« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
DOSTA IM JE

Austrijski vjernici napuštaju katoličku crkvu zbog pedofilije

U prvih šest mjeseci ove godine već je 57.000 Austrijanaca napustilo crkvu zbog brojnih skandala vezanih uz seksualno zlostavljanje i pedofiliju

austrija crkva pedofilija
austrija crkva pedofilija (Shutterstock)
Više o

pedofilija

,

Katolička crkva

,

seksualno zlostavljanje

,

svećenici pedofilija

,

Gian Piero Gasperini

,

Dragan Paravinja

Rekordnih 100 tisuća Austrijanaca moglo bi ove godine napustiti Rimokatoličku crkvu nakon skandala vezanih uz seksualno zlostavljanje maloljetnika koji su snažno naškodili njezinu ugledu, pišu austrijski mediji u utorak.

Oko 57 tisuća ljudi napustilo je Crkvu u prvih šest mjeseci ove godine, piše austrijski dnevni list Der Standard, pozivajući se na podatke vlasti. To je već sada više od prošlogodišnjeg ukupnog broja, budući da je 2009. Crkvu napustilo 53.216 osoba.

>> Norveška crkva zaprimila informacije o novim zlostavljanjima

Glasnogovornik bečkog kardinala Christopha Schoenborna, koji će objaviti službene brojke u siječnju 2011. godine, nije bio dostupan za komentar.

Skandali oko svećeničkog zlostavljanja maloljetnika izbili su u Sjedinjenim Državama i u nekoliko europskih zemalja, uključujući Njemačku, rodnu zemlju pape Benedikta XVI.

Crkva igra važnu ulogu u Austriji, konzervativnoj zemlji od 8 milijuna stanovnika, gdje se 2008. njih oko dvije trećine izjasnilo katolicima. (hina/metro-portal)

10.08.2010. 14:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    klavdija
    14.06.2011. 23:41
    **** deleted by admin zbog govora mržnje ****
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh