« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
čestitamo

Astronaut Atlantisa dobio kćerkicu

Randolpha Bresnika i posadu u nedjelju je ujutro probudila pjesma "Butterfly Kisses" po želji supruge

Randolph Bresnik (drugi s lijeva) i ostatak posade Atlantisa
Randolph Bresnik (drugi s lijeva) i ostatak posade Atlantisa (Getty Images)
Više o

Međunarodna svemirska postaja

,

ISS

,

randolph bresnik

Član posade Atlantisa Randolph Bresnik objavio je u nedjelju rođenje svoje kćeri Abigail, nakon što su mu sa Zemlje stigle sretne vijesti.

Taj 42-godišnji astronaut u subotu je na Međunarodnoj svemirskoj postaji postavio antene i drugu opremu, a ovo mu je prvi let u svemir. Njega i posadu je u nedjelju ujutro probudila pjesma "Butterfly Kisses" koju je izabrala gospođa Bresnik, a čije riječi glase: "Znam sigurno dvije stvari - poslana je s neba i tatina je djevojčica". Supruga Rebecca rodila je kasno u subotu u Houstonu. Par već ima trogodišnjeg sinčića, usvojenog u Ukrajini.

Podsjetimo, u subotu jelažna uzbuna uređaja za pritisak na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) izazvala jednosatno kašnjenje početka drugog izlaska u svemir dvojice astronauta američkog svemirskog broda Atlantis od ukupno tri predviđena izlaska tijekom 11-dnevne misije. Mike Foreman i Randy Bresnik su izašli iz prostorije za dekompresiju s više od jednog sata zakašnjenja. Bresnik je tad po prvi put izašao u orbitu a istovremeno je očekivao i vijesti o rođenju djeteta. Tako je dobio titulu drugog astronauta koji je u svemiru postao otac. (hina/metro-portal)

22.11.2009. 17:08:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh