« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
AIRS

Aplikacijom za smartphone protiv stresa

Autori projekta kažu da je cilj iskoristiti mobilnu tehnologiju kako bi se rješenja prilagodila korisniku, a ne obrnuto

AIRS vam treba pomoći u borbi sa stresom
AIRS vam treba pomoći u borbi sa stresom (Screenshot)
Više o

stres

,

aplikacija

,

oslobađanje od stresa

Iako je već niz istraživanja pokazao da nam pametni telefoni uzrokuju stres, nova aplikacija Android Remote Sensing app, AIRS, razvijena na Cambridgeu, trebala bi napraviti upravo suprotno - osloboditi nas stresa. 

Aplikacija analizira lokaciju osobe, razine buke, zabilješke u kalendaru, e-mailove, SMS-ove, telefonski pozive i vrijme, pa čak i obližnje gužve u prometu kako bi otkrila situacije potencijalno stresne za korisnika.

Emocionalno stanje korisnika prati se upotrebom jezika, točnošću u komunikaciji SMS-om i emailom, a fiziološke se reakcije mogu pratiti EKG-om i senzorom za praćenje srca. 

Aplikacije sve navedene komponente kombinira kako bi kompliciranom formulom izračunala trenutnu i potencijalne razine stresa, nakon čega izdaje upozorenja poput sugestija da se prestanu slati mailovi ili SMS-ovi kako bi se smirili.

Autori projekta kažu da je cilj iskoristiti mobilnu tehnologiju kako bi se rješenja prilagodila korisniku, a ne obrnuto i da ova aplikacija može pomoći u prevenciji bolesti izazvanih prevelikim stresom. 

26.03.2013. 20:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh