« Hi-tech
objavljeno prije 9 mjeseci i 21 dan
ZANIMLJIVO

Aplikacije za slanje poruka i financijska industrija

Od teksta do videa: kako financijska industrija može koristiti aplikacije za slanje poruka

Rakuten Viber
Rakuten Viber (Viber)
Više o

financijska industrija

,

slanje poruka

,

Viber

U današnjem brzom digitalnom dobu, aplikacije za slanje poruka postale su neizostavan dio naše svakodnevne komunikacije. Ova promjena u komunikacijskim kanalima nije prošla nezapaženo u financijskoj industriji - mnoge banke i financijske institucije prihvatile su potencijal chat aplikacija kako bi se povezale s klijentima i pružile inovativne usluge. Prije desetak godina, pomisao da ćete primiti poruku od banke s emojijem činila se nevjerojatnom; ipak, danas smo svjedoci nevjerojatne evolucije načina na koji financijske institucije komuniciraju sa svojim klijentima.

Kako aplikacije za slanje poruka sve više dobivaju zamah, financijski sektor pronalazi sve kreativnije načine kako svojim korisnicima pružiti personalizirano, praktično i učinkovito iskustvo. Od trenutne podrške korisnicima do olakšavanja transakcija, aplikacije za slanje poruka postale su neprocjenjivi alati za banke i druge financijske usluge. Dok se ove organizacije upuštaju u svijet emojija, GIF-ova i zanimljivog sadržaja, moraju istovremeno pažljivo balansirati kako bi osigurale da imidž njihovog branda odražava povjerenje i pouzdanost koje korisnici očekuju.

Krenimo u istraživanje transformacija aplikacija za slanje poruka unutar financijske industrije te pogledajmo neke od izazova i prilika koje leže pred tvrtkama i potrošačima.

Bankiranje putem aplikacija za slanje poruka: spajanje zanimljivog sadržaja s pouzdanim financijskim imidžem

Aplikacije za slanje poruka postale su važne u financijskom svijetu jer ljudima olakšavaju i ubrzavaju komunikaciju. Otprilike 58% smatra da su ove aplikacije najbrži način za razgovor s poslovnim subjektima. Mnoge financijske institucije već su ih usvojile kako bi slale ažuriranja računa, pružale korisničku podršku i promovirale nove proizvode i usluge.

Tekst, multimedija i chatbotovi - dinamična transformacija aplikacija za slanje poruka u financijskoj industriji

Posljednjih godina, banke su uspješno prešle na slanje poruka kao primarni način komunikacije s klijentima. Slanje poruka pruža praktičan i učinkovit način komunikacije prilagođen preferencijama današnjeg ubrzanog svijeta.

Jedan od ključnih pokretača ove tranzicije je činjenica da 75% milenijalaca preferira slanje poruka. Prepoznajući ovaj trend, banke su prilagodile svoje strategije komunikacije kako bi se uskladile s njim i pružile personalizirano iskustvo.

Od osobnih posjeta do poruka: Širokom upotrebom aplikacija za chat poput Vibera, sada je moguće stvoriti cjelokupno iskustvo putem platformi za slanje poruka, od podizanja svijesti i ostvarivanja konverzija do pružanja podrške i osiguravanja lojalnosti. Ovaj pristup ne samo da pomaže povećati stopu odgovora i konverzija, već nudi i bolje iskustvo i za banke i za njihove klijente.

Prijelaz na multimedijski sadržaj: Današnje napredne aplikacije omogućuju bankama korištenje bogatog multimedijskog sadržaja kako bi dosegle i komunicirale s ljudima. Primjerice, brandovi na Viberu dijele slike, datoteke i videozapise u poslovnim porukama, šalju naljepnice i slikovne galerije u chatbotovima, stvaraju vlastite filtre i mnogo više. Ove mogućnosti pomažu u učinkovitom povezivanju s klijentima i održavanju njihovog interesa za proizvode i usluge banaka. Dodatno, dijeljenje zanimljivih i informativnih resursa poput infografika i videozapisa dodatno poboljšava korisničko iskustvo i pruža vrijedne informacije.

Implementacija chatbotova: Banke su prepoznale prednosti chatbotova jer oni pružaju pomoć 24/7 i efikasniji su od tradicionalne podrške putem e-pošte. Današnji klijenti očekuju personalizirane i pravovremene interakcije s tvrtkama. Chatbotovi udovoljavaju tim očekivanjima pružajući točne informacije, brze odgovore, besprijekornu podršku i opcije samo-usluge. Uz pomoć chatbotova, banke mogu povećati zadovoljstvo, lojalnost i povjerenje u vlastite usluge - dok prepuštaju agentima za podršku rješavanje složenijih pitanja.

Stavljanje privatnosti i sigurnosti korisnika na prvo mjesto

Banke moraju staviti privatnost i sigurnost korisnika na prvo mjesto kako bi uspostavile povjerenje i lojalnost kod svojih klijenata. Evo nekoliko ključnih savjeta za osiguranje privatnosti i sigurnosti korisnika:

  • Odaberite sigurne komunikacijske platforme: Odaberite aplikacije za slanje poruka s snažnim sigurnosnim značajkama i poštivanjem zakona o privatnosti korisnika. Na primjer, Viber pruža šifriranje komunikacije s kraja na kraj za privatne i grupne razgovore te privatne pozive, kao i šifriranje u prijenosu za poslovne poruke. Tvrtka se pridržava zakona o zaštiti podataka poput GDPR-a, CCPA-e i CPRA-e.

  • Implementirajte snažne mjere autentifikacije: Za pristup osjetljivim informacijama o korisnicima i internetskim financijskim uslugama zahtijevajte višestruku autentifikaciju kako biste spriječili neovlašteni pristup.

  • Educirajte korisnike o sigurnim bankarskim praksama: Redovito informirajte klijente o potencijalnim rizicima poput phishing napada i internetskih prijevara te pružite smjernice o zaštiti njihovih podataka i računa.

  • Pratite i odgovarajte na sigurnosne incidente: Uspostavite poseban tim za praćenje i odgovor na potencijalna kršenja sigurnosti ili prijetnje te imajte jasan plan za postupanje u takvim situacijama.

  • Održavajte transparentnost o korištenju podataka: Jasno informirajte korisnike o tome kako se koriste, pohranjuju i štite njihovi osobni podaci te im pružite opcije za upravljanje njihovim postavkama vezanim za podatke.

  • Šifrirajte osjetljive podatke: Osigurajte da osjetljive informacije o korisnicima budu šifrirane kako bi se spriječio neovlašteni pristup.

Prihvaćanje ere slanja poruka

U današnjem neprestano mijenjajućem se svijetu, banke i financijske organizacije koje koriste aplikacije za slanje poruka mogu ostati ispred drugih i postati lideri u industriji. Ove aplikacije za razmjenu poruka olakšavaju komunikaciju, usredotočuju se na korisnika i poboljšavaju povjerenje i lojalnost. Uključivanje aplikacija za slanje poruka u komunikacijsku strategiju financijske industrije više nije luksuz, već nužnost za uspjeh u sve digitalnijem svijetu.

Piše: Berina Tanovic, direktorica prodaje u Rakuten Viberu
12.07.2023. 10:57:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh