« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
11. RUJNA

Angelina Jolie zgrožena namjerom spaljivanja Kurana

Velikom broju kritičara akcije spaljivanja Kurana male američke kršćanske crkve pridružila se i Angelina Jolie

Angelina Jolie
Angelina Jolie (Getty Images)
Više o

Angelina Jolie

,

9/11

,

rođeni 19. kolovoza

Američka glumica Angelina Jolie izrazila je protivljenje namjeri male američke kršćanske crkve da godišnjicu terorističkh napada 11. rujna obilježi spaljivanjem Kurana.

"Jedva da imam riječi kojima mogu izraziti svoje protivljenje" paljenju nečijeg vjerskog teksta, rekla je Jolie odgovarajući na novinarska pitanja u Islamabadu, kamo je doputovala kako bi u svojstvu veleposlanice dobre volje UNHCR-a posjetila područja opustošena u nedavnim poplavama u Pakistanu.

>>Akcija spaljivanja Kurana je "opasni idiotizam"

"Dove World Outreach Center", kršćanska fundamentalistička skupina sa sjedištem u Gainesvilleu na Floridi, otprije poznata po svojim protuislamskim stajalištima, proglasila je 11. rujna "međunarodnim danom spaljivanja" Kurana. Pozvala je svoje članove, ali i ostale kršćane, da javno spale po jedan primjerak svete islamske knjige.

Jolie je izrazila zadovoljstvo što je američka administracija također iskazala svoje oštro protivljenje toj namjeri.

Unatoč sve većem broju kritika iz SAD-a i svijeta, te rastu bojazni da će takav potez izazvati gnjev u islamskom svijetu i ugroziti sigurnost, voditelj navedene crkvene zajednice, pastor Terry Jones, izjavio je da nema namjeru odustati od svoga plana.(hina/metro-portal)

09.09.2010. 07:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh