« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MINISTAR OBRANE:

Akcija spaljivanja Kurana je "opasni idiotizam"

Raste zabrinutost od posljedica spaljivanja Kurana koje je najavila kršćanska fundamentalistička skupina

Eric Holder
Eric Holder (Getty Images)
Više o

Kuran

,

Eric Holder

,

rođeni 19. kolovoza

,

Zelboraf

Akcija spaljivanja Kurana, kako to planira napraviti jedna američka crkva povodom obilježavanja godišnjice napada 11. rujna, bilo bi "idiotsko i opasno", izjavio je u utorak američki ministar pravosuđa Eric Holder.

"Dove World Outreach Center", kršćanska fundamentalistička skupina sa sjedištem u Gainesvilleu na Floridi, otprije poznata po svojim protuislamskim stajalištima, proglasila je 11. rujna "međunarodnim danom spaljivanja" Kurana. Pozvala je svoje članove, ali i ostale kršćane, da javno spale po jedan primjerak svete islamske knjige.

>>Cijeli svijet kritizira američku crkvu koja želi spaliti Kuran

"Holder je rekao, citiram ga, projekt u Gainesvilleu je 'idiotski i opasan'", kazala je novinarima Farhana Khera, predstavnica muslimanske zajednice u SAD-u nakon sastanka organiziranog s vjerskim čelnicima u američkom ministarstvu pravosuđa, prenosi AFP.

Američka državna tajnica Hillary Clinton također se usprotivila toj ideji, nazvavši je "sramotnom", prenosi dpa. Poziv Dove World Outreach centra izazvao je zgražanje u SAD-u i osudu svih vjerskih čelnika.

Svoju zabrinutost posljedicama spaljivanja Kurana i gnjeva koji će to izazvati u islamskom svijetu izrazio je NATO i zapovjednik međunarodnih snaga u Afganistanu general David Petraeus.(hina/metro-portal)

08.09.2010. 10:12:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh