« Spektakli
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
JEDINSTVENA PRILIKA

Prodaje se Aston Martin Jamesa Bonda

Obožavatelji Jamesa Bonda s dubljim džepovima uskoro će imati priliku domoći se najvećeg 007 suvenira kada se idućeg mjeseca na aukciji nađe Aston Martin DB5

Aston Martin
Aston Martin (Wikipedia)
Više o

James Bond

,

aukcija

,

polusestra

Srebrni sportski automobil koji je vozio Sean Connery u ulozi čuvenog agenta u filmu "Goldfinger" pokrenuo je strast za skupljenjem naprava po kojima su filmovi o Bondu kasnije postali poznati.

DB5 koji se prodaje tvornički je opremljen strojnicama, registracijskim tablicama koje se okreću, raspršivačem ulja i dimnom zavjesom koji su Bondu, kojem je pomagala 007 djevojka Pussy Galore, nadmudriti krijumčara zlata Aurica Goldfingera u filmskom hitu iz 1964. godine.

DB5 se pojavio i u filmu "Thunderball" iz 1965. u kojem 007 nastoji naći dvije ukradene atomske bombe i osujetiti plan da se Miami digne u zrak.

Aukcijska kuća RM očekuje da će automobil dobiti više od pet milijuna dolara 27. listopada na priredbi Automobiles of London koja će biti održana u Batterseau u južnom dijelu Londona.

DB5 je jedan od dva originalna automobila koja su se našla u dva Bondova filma, rekao je RM. Drugi, dva puta prodan na aukciji, ukraden je 1997. s aerodroma na Floridi i nikada više nije nađen.

Preostali DB5 prodaje vlasnik filadelfijske radijske postaje Jerry Lee koji ga je 1969. godine kupio za 12.000 dolara. Prihod će ići zakladi Jerry Lee koja se bavi socijalnim problemima. (hina/metro-portal)

08.09.2010. 20:52:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh