« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PRIJETNJA IZ MAĐARSKE

Analize uzoraka: Dunavska voda za sada u redu

Do sada obrađene analize uzoraka vode Dunava kod Batine koje se provode zbog ekološke katastrofe u Mađarskoj nisu utvrdile onečišćenje

Fotografija vijesti
Više o

ekološka katastrofa

,

Mađarska

,

voda

,

Dunav

,

DJ Mirza

No, zbog predostrožnosti, Vodovod grada Vukovara od 13 sati ne zahvaća vodu iz Dunava, već isključivo koristi podzemne vode iz dubokih zdenaca, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Dežurne službe Hrvatskih voda i vodopravne inspekcije obavljaju neprekidni nadzor kvalitete vode rijeke Dunav u Republici Hrvatskoj, a od danas će se uzorkovanje vode provodit će se dva puta dnevno kod Batine. Te će se mjere provoditi do daljnjeg, ovisno o rezultatima analiza i procjeni stanja.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje i dalje će biti u redovitom izravnom kontaktu sa stručnim dežurnim službama Hrvatskih voda te će pravovremeno obavještavati javnost o svim eventualnim promjenama situacije, navodi se u današnjem priopćenju iz kabineta ravnatelja DUZS-a.

Posljedice zagađenja na Dunavu u Mađarskoj nakon teške industrijske nesreće u tvornici aluminija koja se dogodila u ponedjeljak i u kojoj je smrtno stradalo šestero ljudi, polako se normaliziraju. Jutros izmjerena razina pH u Dunavu 80 kilometara zapadno od Budimpešte iznosila je 8,4, neznatno više od normale, izjavio je mađarski stručnjak, napominjući da više nema posljedica škodljivih po eko sustav. (hina/metro-portal)

08.10.2010. 19:32:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh