« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DAN NEOVISNOSTI

Kosor priznala: Još nismo stvorili pravnu državu

Građanima još uvijek dugujemo pravnu državu kakvu su sanjali i za koju su se borili hrvatski branitelji, rekla je premijerka

Vlada RH
Vlada RH (Marko Miscevic / CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

pravna država

,

braniteljice

Predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor danas je nakon polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu Dana neovisnosti, novinarima izjavila da u punom smislu pravnu državu onakvu kakvu su sanjali i za koju su se borili hrvatski branitelji još dugujemo i taj posao odrađujemo, te poručila kako su svi veliki, strateški i povijesni ciljevi pred ispunjenjem.

Na pitanje je li prije 19 godina pomislila da će voditi državu i stranku, i da će ona ovako izgledati, da će neki članovi HDZ-a biti pod istragom ili sumnjom za kriminal i korupciju, Kosor je odgovorila da ona svakako u to doba nije mogla ni pomisliti ni sanjati da će biti na čelu Vlade, ali da je kao i mnogi drugi na svome poslu davala maksimum.

"Borba protiv korupcije jest program HDZ-a, borba za gospodarski oporavak jest program stranke i svakako europska Hrvatska jest program HDZ-a. Prema tome, činimo zaista najbolje za budućnost Hrvatske - a to je borba protiv korupcije, borba za dostojanstvo i ljudsko pravo svakoga čovjeka. Mislim da je to u temelju svega, mi smo ponosni na prijeđeni put i ponosni zaista što smo stranka koja vodi Vladu i koja će završiti pregovore i ostvariti iznimno veliki i važan povijesni cilj.

"Ne, stranka nije u krizi i mislim da smo otvorili jednu novu stranicu HDZ-a, ispisujemo je svakodnevno, teško jest, ali dat će iznimno dobre rezultate", poručila je Kosor. Govoreći o 19 godina hrvatske neovisnosti Kosor je rekla da je taj događaj prije 19 godina obilježio sve nas, Hrvatsku, sve hrvatske građanke i građane i sve Hrvatice i Hrvate. "To je uistinu dan koji je osobito velikim slovima upisan u hrvatsku povijest", rekla je Kosor. "Toliko godina poslije, mislim da zaista svi zajedno imamo razloga biti ponosni uz sve teškoće s kojima se danas suočavamo", dodala je.

08.10.2010. 13:29:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh