« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
OBAVJEŠTAJNA POSLA

Amerikanci objavili novu bin Ladenovu audiosnimku

Inteligentan čovjek ne gubi novac i sinove za bandu kriminalaca u Washingtonu, poručio je bin Laden, ovaj put Europljanima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Afganistan

,

Osama bin Laden

,

SITE

,

Centar za nadzor islamističkih internetskih stranica

Američki centar za nadzor islamističkih internetskih stranica (SITE), izvijestio je kako Osam bin Laden u audioporuci objavljenoj u petak, od europskih zemalja traži da povuku svoje postrojbe iz Afganistana.

"Pravda traži da prekinete ugnjetavanje i povučete svoje postrojbe iz Afganistana", navodno je izjavio bin Laden u poruci dugoj gotovo pet minuta, a koja je dostupna na internetskim stranicama i forumima s temom Džihada.

"Inteligentan čovjek ne gubi novac i sinove za bandu kriminalaca u Washingtonu. Sramotno je za neku osobu da pripada koaliciji vrhovni zapovjednik koje ne poštuje ljudski život i namjerno bombardira civile", poručio je bin Laden.

Autentičnost poruke, koju prikladno prati fiksna slika Osame bin Ladena, nije potvrđena. Prošla bin Ladenova poruka bila je upućena Amerikancima, a objavljena je nekoliko dana nakon 8. obljetnice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. (hina/metro-portal)

25.09.2009. 19:58:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh