« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NAOČALE U KUĆI

Amerikanci još ove godine pokreću 3D televiziju

Discovery i ESPN najavili su pokretanje 3D televizijske mreže

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

3D tehnologija

,

3D televizor

,

3D televizija

,

ESPN

Američke medijske tvrtke Discovery Communications i ESPN u utorak su najavile da će tijekom ove godine pokrenuti 3D televizijske mreže, nadajući da će tu tehnologiju preseliti iz kino-dvorana u dnevne sobe.

Najava pokretanja 3D televizijskih mreža objavljena je uoči početka 'Consumer Electronics Show-a' u Las Vegasu, gdje bi 3D TV trebala biti jedna od velikih tema.

Discovery je objavio da će ući u zajedničko ulaganje sa Sonyjem i IMAX-om kako bi pokrenuo taj servis. Radi se 24-satnom programu filmova, dokumentaraca o prirodi i drugih sadržaja, prilagođenih 3D tehnologiji.

Tvrtka ESPN zasebno je priopćila da će ove godine prenositi najmanje 85 sportskih događaja na novom ESPN 3D kanalu. Započet će 11. lipnja s utakmicom Južna Afrika - Meksiko, koja otvara Svjetsko nogometno prvenstvo 2010., te uključiti još 25 utakmica s toga prvenstva.

Očekuje se da će veliki proizvođači elektronike, poput Sonyja LG Electronicsa and Panasonica do kraja godine tržištu ponuditi TV prijemnike i koji omogućuju prikazivanje 3D programa.

3D TV će također tražiti uporabu posebnih naočala, kao i 3D filmovi poput Avatara, koji trenutačno ruši sve rekorde gledanosti u kinima u SAD-u i diljem svijeta. (hina/metro-portal)

06.01.2010. 09:01:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh