« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
NOVI SMARTHPHONE

Google lansirao Nexus One

Od utorka se Nexus One može kupiti online za 179 dolara uz ugovor s operaterom T-Mobile USA, a bez ugovora cijena iznosi 529 dolara

(Getty Images)
Više o

Google

,

smartphone

,

Nexus One

Google Inc., vodeći svjetski web pretraživač s godišnjim prihodom od 22 milijarde dolara u 2008., najavio je prodaju vlastitog mobitela, tzv."smartphonea", kako bi, zbog činjenice da sve više ljudi surfa netom pomoću telefona, zaštitio svoje internetsko oglašivačko carstvo.

Internetski div će telefon nazvan Nexus One prodavati direktno potrošačima i očiti je izazov za popularni Appleov iPhone.

Od utorka se može kupiti 'online' za 179 dolara, ako kupci potpišu dvogodišnji ugovor s operaterom T-Mobile USA, ali postoji i mogućnost da kupci izaberu bežične mreže drugih velikih operatera. U tom će slučaju Nexus One koštati 529 dolara.

Google je na razvoju svog pametnog telefona usko surađivao s HTC-om. Telefon koristi Qualcommov procesor Snapdragom 1 gigahertza (1GHz QSD8250) i novoj verziji Androida (2,1) te će imati podršku za WiFi, 3G, Bluetooth i GPS.

Ekran je 3,7 inčni, ima 512MB memorije i utor za microSD kartice kapaciteta do 32GB (sa samim uređajem trebala bi se isporučivati kartica kapaciteta 4GB). Ugrađena digitalna kamera je 5 megapikselna s auto fokusom i LED bljeskalicom, a cijeli gadget s debljinom od 11,5 milimetara teži 130 grama.

Sve dodatne detalje o novom smartphoneu možete naravno pronaći i na googleovom webu. (hina/metro-portal)

05.01.2010. 23:54:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh