« Svijet
objavljeno prije 14 godina
CURENJE NAFTE

Amerika odbila pomoć Hrvatske u Meksičkom zaljevu

State Department je priopćio da se među 17 zemalja koje su ponudile pomoć nalazi i Hrvatska

nafta meksički zaljev bušotina
nafta meksički zaljev bušotina (Getty Images)
Više o

Meksički zaljev

,

naftna mrlja

,

proračun za 2011.

Sjedinjene Države primile su prijedloge za pomoć u borbi protiv curenja nafte u Meksičkom zaljevu iz ukupno 17 zemalja, među kojima je i Hrvatska, priopćio je u ponedjeljak State Department.

Ti su se prijedlozi odnosili na pomoć "u obliku opreme i ekspertize" i stigli su iz Kanade, Meksika, Južne Koreje, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Irske, Japana, Nizozemske, Norveške, Rumunjske, Rusije, Španjolske, Švedske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Britanije i Vijetnama.

Međunarodne organizacije koje su ponudile pomoć su Europska agencija za pomorsku sigurnost, Europska komisija, Međunarodna pomorska organizacija i UN.

>>Što je naftna mrlja učinila Meksičkom zaljevu

State Department tvrdi da su "brojni prijedlozi za pomoć prihvaćeni", posebice meksička pomoć u obliku dva broda zadužena za prikupljanje nafte te meksičke i nizozemske plutajuće pregrade.

Kako je ranije priopćio MVPEI, RH je ponudila pomoć u saniranju i sprječavanju šteta od izlijevanja nafte putem svog Regionalnog središta za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofa u Divuljama, ali su Amerikanci odlučili kako ta pomoć zasad nije potrebna.(hina/metro-portal)

15.06.2010. 10:39:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh