« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina
STARTUPI

Američki 'LaunchHouse' želi ulagati u ideje iz Hrvatske

U sklopu programa "The LaunchHouse Accelerator" želi se na jednom mjestu okupiti deset kreativnih timova mladih ljudi, a poseban su interes pokazali za Hrvatsku, Mađarsku i Rumunjsku

LaunchHouse zove Hrvate
LaunchHouse zove Hrvate (LaunchHouse)
Više o

fondovi

,

inozemni ulagači

,

investitori

,

startup

,

LaunchHouse

Poslovno-investicijski fond LaunchHouse iz američke države Ohio ovih je dana objavio poziv na intenzivni dvanaestotjedni program za razvoj i komercijalizaciju inovativnih tehnoloških ideja, koji počinje 3. rujna u gradiću Shaker Heights u predgrađu Clevelanda.

U sklopu njihovog programa "The LaunchHouse Accelerator" žele na jednom mjestu okupiti deset kreativnih timova mladih ljudi iz cijelog svijeta, a poseban su interes pokazali za Hrvatsku, Mađarsku i Rumunjsku, kako bi im uz intenzivan timski rad, iskustveno mentorstvo, poticajno radno okruženje i druženja s uspješnim poduzetnicima priuštili iskustvo izradnje prototipova vlastitih ideja pomoću kojih će krenuti u daljnje pridobivanje investitora i osvajanje tržišta.

Prijave se primaju online do 1. srpnja, nakon čega će trideset odabranih projekata dobiti priliku predstaviti se na skupu "Techie Unconference" 18. srpnja u inovacijskom centru Shaker LaunchHouse, gdje će najboljih deset timova dobiti priliku najesen sudjelovati u programu ubrzanog razvoja, a svaki od njih će osvojiti početni kapital od 25 tisuća dolara.

Program je modeliran po uzoru na poduzetničke inkubatore Y Combinator i TechCrunch, a razmatrat će se prijave timova do tri člana, te posebno vrednovati ideje iz područja internetskih ili mobilnih tehnologija, istaknuo je David Greenberg iz LauncHousea, naglasivši također da oni osiguravaju smještaj svim polaznicima, uz preko dvije tisuće kvadrata radnog prostora u stilu Silicijske doline.

Nakon programa će svaki tim svoje rješenje, bilo da se radi o softverskom ili tehnološkom prototipu vezanom uz društvene mreže, medije, pretragu, oglašavanje, zabavu, elektroničko poslovanje, pohranu podataka, sigurnost i slično, predstaviti na izlagačkom danu 28. studenog, pred nositeljima poduzetničkog kapitala, "anđelima ulagačima" i ostalim zainteresiranim poslovnjacima.

Vjerujemo da je u Hrvatskoj mnogo neotkrivenih talenata iz područja tehnologija i inženjerstva, pa želimo na ovaj način doprijeti i do njih, zaključio je Greenberg, poželjevši da LaunchHouse svoje reference upotpuni upravo startup kompanijama koje je pokrenula hrvatska pamet uz pomoć njihovog kapitala.

12.05.2012. 20:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    pero
    09.07.2012. 13:01
    imam ideju za iphon ili za neki drugi mobilni uređaj zanima me kome da se javim da se taj projekt realizira moj mob je 091 500 5489
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh