« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
TKO JE KRIV?

Američke sankcije Sjevernoj Koreji kose se sa stavovima UN-a

SAD i Južna Koreja optužile su vlasti u Pjongjangu za incident s potonućem Cheonana u ožujku ove godine, kada je smrtno stradalo 46 ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

UN

,

Sjeverna Koreja

,

sankcije

Najnovije američke sankcije protiv Sjeverne Koreje i vojni manevri SAD-a i Južne Koreje u suprotnosti su s izjavom koju je nakon potonuća južnokorejske korvete Cheonan usvojio UN, izjavio je u četvrtak glasnogovornik sjevernokorejske vlade Ri Tong Il čije se izaslanstvo nalazi u posjetu Hanoju.

Sjedinjene Države su u srijedu objavile nove sankcije Sjevernoj Koreji, koje uključuju zabranu kupovine i prodaje oružja i zamrzavanje imovine sjevernokorejskih dužnosnika.

Američka državna tajnica Hillary Clinton objavila je nametanje novih sankcija tijekom posjeta Južnoj Koreji. Naglasila je da su one odgovor politici Pjongjanga i nisu usmjerene protiv žitelja Sjeverne Koreje, koji ionako pripadaju jednom od najsiromašnijih društava na svijetu.

Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo je 9. srpnja izjavu kojom osuđuje napad na južnokorejski brod, ali se suzdržalo od imenovanja krivca za tu nesreću. Sjevernokorejsko izaslanstvo sudjeluje u Hanoju na Regionalnom forumu o sigurnosti. (hina/metro-portal)

22.07.2010. 09:24:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh