« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
BLISKI ISTOK

Alžirska vojska oslobodila taoce uz velike žrtve

Gotovo šest stotina alžirskih radnika i četvorica stranih talaca, dvojica iz Škotske, jedan iz Francuske i jedan iz Kenije, oslobođeno je akcijom alžirske vojske

Alžirska je vojska slabo reagirala
Alžirska je vojska slabo reagirala (Arhiva)
Više o

Alžir

,

talačka kriza

,

osloađanje talaca

Alžirske su snage u četvrtak krenule u akciju oslobađanja stotina talaca koje je islamistička gerile držala u plinskom postrojenju Tinganturinu na istoku Zemlje, pri čemu su neki od njih oslobođeni, ali je u akciji bilo i mnogo žrtava, objavila je u četvrtak alžirska državna novinska agencija, a prenosi BBC napominjući da su vijesti o akciji i dalje proturječne. 

Gotovo šest stotina alžirskih radnika i četvorica stranih talaca, dvojica iz Škotske, jedan iz Francuske i jedan iz Kenije, oslobođeno je akcijom alžirske vojske, javlja alžirska agencija APS. Oslobođen je i jedan Irac koji je također bio otet.

On se javio svojoj obitelji, objavilo je irsko ministarstvo vanjskih poslova. Vijesti koje, pak, prenose gerilske podatke kažu kako je poginulo najmanje 34 talaca i 14 otmičara. Gerilci su za mauretansku novinsku agenciju ANI rekli kako je i nakon vojne akcije sedmero stranih talaca još živo.

Reuters, pozivajući se na izvore bliske akciji, tvrdi da je 25 stranih talaca pobjeglo, a da ih je šest ubijeno.

18.01.2013. 04:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh