« Život
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
SENIORI

Aktivni umirovljenici dulje žive

Pušači umiru godinu dana ranije, a oni koji su u srednjim godinama ostavili cigarete žive gotovo jednako kao i oni koji nikad nisu pušili

Kako dobiti još bar šest godina života
Kako dobiti još bar šest godina života (Arhiva)
Više o

umirovljenici

,

gimnastika

,

vježbanje

,

zdrav život

,

hodanje

,

dulji život

Životni stil umirovljenika sigurno se bitno razlikuje u Švedskoj i Hrvatskoj, no glavni zaključci istraživanja znanstvenika s Instituta Karolinska ipak su primjenjivi i kod nas. Muškarci koji imaju zdraviji životni stil žive u prosjeku 6 godina dulje.

Prema mišljenju stručnjaka, nikad nije kasno početi sa zdravim životom kako bi se izbjegli problemi zbog neaktivnosti, pušenja ili konzumiranja alkohola. Praćenjem umirovljenika nakon 75. godine života ustanovili su da pušači umiru godinu dana ranije, a oni koji su u srednjim godinama ostavili cigarete žive gotovo jednako kao i oni koji nikad nisu pušili. 

Hodanje, plivanje i gimnastika produžuju život za dvije godine, tako da naši umirovljenici kojima uvale unuke sigurno imaju dovoljno toga za duži život. Dobri prijatelji u vašoj okolini mogu vam produžiti život za godinu i pol dana.

Kad se sve skupa zbroji, lako je nabiti dodatnih šest godina života, a čak i oni od 85 godina mogu dodati pet godina na leđa ako zdravo žive.

31.08.2012. 15:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh