« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HAK IZVIJESTIO

A1 od Sv. Roka do Maslenice otvorena za osobna vozila

Kroz Liku i Gorski kotar i dalje je obavezna zimska oprema, a u prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Makarska-Sumartin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrija Lučić/Cropix)
Više o

Maslenica

,

promet

,

Sv. Rok

,

HAK

,

zimski uvjeti

,

autocesta A1

,

zimska oprema

Dionica autoceste A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za osobna vozila, a od Maslenice do Posedarja za sva vozila, izvijestio je iza podneva Hrvatski autoklub (HAK).

Državnom cestom D54 Maslenica - Zaton Obrovački i dionicom Jadranske magistrale (D8), od Karlobaga do Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila.

Paškim mostom promet je zabranjen za I. skupinu vozila, to jest motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama, a dionicom Jadranske magistrale (D8), od Bakra do Karlobaga i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina).

Na pojedinim dionicama u Lici i Gorskom kotaru zbog zimskih je uvjeta promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama koji iz unutrašnjosti idu prema Dalmaciji, i obrnuto, mogu se kretati autocestom A1, do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, i obrnuto (D50 i D27).

Zimski uvjeti vrijede i na cestama Samoborskog i Žumberačkog gorja.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Makarska-Sumartin dok ostali trajekti plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

05.03.2010. 13:59:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh