« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
MONTAŽSTROJ

A gdje je revolucija, stoko? otvara BITEF

Predstava »A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?« istražuje može li pop glazba postati oruđe izravnog poticanja na društvene promjene

Nova predstava Montažstroja
Nova predstava Montažstroja (Montažstroj)
Više o

Montažstroj

,

predstava

,

BITEF

,

A gdje je revolucija stoko

Nova kazališna premijera Montažstroja A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO? redatelja Boruta Šeparovića otvorit će 48. izdanje Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala Bitef 20. rujna 2014. godine u Domu omladine u Beogradu.

Predstava »A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?« istražuje može li pop glazba postati oruđe izravnog poticanja na društvene promjene. Ili je bunt kojeg je rock'n'roll glazba iznjedrila samo komodificirana roba? Jesu li sva ta obećanja koja umjetnost i glazba daju lažna?

»A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?« je predstava o pravnim posljedicama stava da glazbu možemo međusobno dijeliti a da pritom nitko ništa ne gubi. »A GDJE JE REVOLUCIJA, STOKO?« je nastala u napetosti i neskladu između konteksta osakaćenog cenzurom i autocenzure koja je postala kontekst. Ona razotkriva taštinu, licemjerje i nedosljednosti u društvu u kojem je osnovna vrijednost novac.

Festival Bitef od 1967. godine prati najnovije tendencije u suvremenoj kazališnoj umjetnosti pozicionirajući se kao najvažniji kazališni festival u regiji. Na prošlogodišnjem izdanju Bitefa Montažstroj je kazališnom predstavom »55+« osvojio specijalnu nagradu žirija.

17.09.2014. 12:12:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh