« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
ZAPAMTITE :)

9 savjeta za uspješno mršavljenje i održavanje linije

Kad razmišljanmo o blagdanima, uvijek je prva stvar na umu bogat stol prepun delicija, no odmah iza nje slijedi krivnja zbog prejedanja i viška kilograma

Kako do vitke linije
Kako do vitke linije (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

savjeti

,

vitka linija

Savjeti koji će vam vrlo dobro doći prije uskršnjih praznika, jer samo tako možete proći kroz njih neokrznute linije:

Cijenite hranu i uživajte u svakom zalogaju - ako ste gurman, onda se s ljubavlju odnosite prema svakom zalogaju. Uživajte u hrani, svaki komadić žvačite što dulje i polako u ustima oslobađajte aromu. Tako ćete manje pojesti, a zasititi se i sebe poštedjeti napuhnutosti i grčeva u crijevima.

Jedite samo hranu koju zaslužujete - nikada nemojte pristajati na nekvalitetnu i lošu hranu jer vaše tijelo zaslužuje samo najbolje. Zato zaboravite na raskuhanu tjesteninu, masni hamburger ili loš keks. To jednostavno ne zaslužujete. 

Nikada nemojte pojesti sve - prejedanje je najgori način bacanja ukusne hrane, jer koliko god vaš obrok bio ukusan, dio ostavite za kasnije.

Ne podcjenjujte kalorije - vrlo jednostavna računica: doručak i ručak neka vam ne prelaze po 250 kalorija po obroku, a za večeru nemojte brojati kalorije.

Odviknite se od kaloričnih napitaka i leda - ne treba objašnjavati zbog čega bi se trebalo odviknuti kaloričnih i gaziranih napitaka. kako bi u tome uspjeli, izbacite led iz napitaka jer on "ubija" okus piću pa ga i previše popijete. Tijelu je dovoljna obična voda. 

Ostanite dosljedni cijeli tjedan - mnogi pet dana u tjednu spartanski paze na prehranu, a za vikend se otmu kontroli. Ne činite to, nego ostanite dosljedni svojim novostečenim navikama. U trenucima dokolice, umjesto za hranom, posegnite za tenisicama i otiđite u šetnju. 

Preskočite međuobroke - potpuno suprotno svim nutricionističkim preporukama, Marlyn savjetuje preskakanje međuobroka i uživanje u bogatoj večeri. Za međuobrok umjesto voća popijte čaj, a večerajte ono što želite jer je, hrana puno korisnija tijelu kad ste gladni, a ne kad vam nalaže raspored. 

Uživajte u večeri - uživanje u jelu sa svojima bližnjima puno je više od uzimanja hrane. Stoga, nemojte se odreći ovog rituala u kroist mršavljenja, već večerajte sa svojom obitelji. To je, vjerojano, jedno vrijeme kada ste svi kod kuće. 

Zaboravite grickalice - štapićima, čipsu i ostalim grickalicama nije mjesto u vašem domu. Neka u kuhinji budu samo namirnice koje su potrebne za pripremanje tri dnevna obroka.

09.04.2017. 13:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh