« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI :)

7 savjeta kako jesti kruh (bez debljanja)

Postoji zdrav način jedenja kruha od kojeg se nećete debljati, a nekoliko pravila trebate se držati i u moći ćete uživati ukruhu iako ste na dijeti

Možete vi to...
Možete vi to... (Arhiva)
Više o

kruh

,

savjeti

,

debljanje

Kruh je prepun ugljikohidrata, a u puno slučajeva napravljen je od jako prerađenoj brašna. Ipak, postoji zdrav način jedenja kruha od kojeg se nećete debljati. Nekoliko pravila trebate se držati i u moći ćete uživati ukruhu iako ste na dijeti.

Držite se 10:1 pravila

Jednostavno je, na svakih 10 grama ugljikohidrata kruh bi trebao sadržavati gram vlakana.

Birajte organsku pšenicu - pšenica se jako promijenila u posljednjih 50 godina i trebalo bi birati onu organsku koja je manje izložena pesticidima.

Birajte tamniji kruh - što je tamnije brašno od kojeg je kruh napravljen to je on bogatiji antioskidansima.

>> Zašto treba izbjegavati kruh i kolače iz trgovina >>

Jedite ga sa zdravim mastima - svoj omiljeni kruh slobodno jedite sa zdravim masnoćama poput maslinovog ulja, kokosovog ulja, gheea i maslaca. Ne samo da ćete sporije jesti jer morate umakati nego će biti i ukusnije.

Kruh od cjelovitih žitarica - ako popis sastojaka počinje šećerom, fruktozom, kukuruznim škrobom, bijelim ili pšeničnim brašnom vrlo je vjerojatno da se radi o kruhu koji sadrži jednostavne ugljikohidrate i trebalo bi ga izbjgavati. Ako niste sigurni je li neki kruh od cjelovitih žitarica, prvi sastojak na popisu trebale bi biti upravo te žitarice.

Kruh sa sjemenkama - kruh sa sjemenkama prepun je nutritivnih sastojaka koje u običnom kruhu nećete dobiti, piše Eat this.

>> 3 vrste kruha koje su dobre za vas >>

Kupujte fermentirani kruh - kruh od fermentiranog, kiselog tijesta prepun je zdravih bakterija koje pomažu pri regulaciji funkcioniranja probavnog sustava.

27.07.2021. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh