« Muškarci
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
HE HE

7 načina da postanete muškarčina

Da biste bili pravi frajer, morate biti napucani testosteronom... no kako on prirodno nestaje iz tijela, tako ga se prirodno može i potaknuti...

Kako postati pravi frajer
Kako postati pravi frajer (Arhiva)
Više o

muškarci

,

testosteron

Testosteron je bitan dio ukupne slike muškarca. Svojevrsni je temelj na kojeg gradimo svoj stil. Testosteron je prirodni hormon koji čini muškarce, uglavnom muškarcima. Iako i žene proizvode ponešto testosterona, u prilično ograničenim količinama, uglavnom je to muška stvar.

Vrhunac koncentracije testosterona, dakle vremena kad smo najpotentniji, najnapaljeniji i najmuževniji bilo je u fazi puberteta.

Završetkom puberteta, ali i nešto kasnije, recimo s navršenih 25 godina ili kad stignemo u 30. godine, koncentracija testosterona počinje padati. I tako opada sve do posljednjih dana našeg boravka na ovoj planeti.

Smanjenje testosterona ima dosta nuspojava. Neke od njih su gubljenje mišićne mase, povećanje tjelesnih masnoća, smanjenje gustoće gostiju pa naposljetku i smanjenje takozvanog seks drivea.

Ovih 7 načina za povećanje testosterona kad jednom uđemo u četrdesete godine pomoći će nam da obuzdamo učinke smanjenja testosterona, ali i prije svega pa podignemo te niske količine u nama. A sve prirodno.

1. Prirodno povećanje razine testosterona dok spavate

Ne samo da je prirodno, već nije potrebno mijenjati ništa osim navika spavanja. Dakle jednom kad uđete u četrdesete potrebno vam je malo više spavanja. Kad ste bili puni testosterona 5 sati sna vam je bilo dovoljno da svakog dana budete na vrhuncu, no kako su stigle godina proizvodnja istog je drastično pala, pa joj je potreban dodati kick, odnosno poticaj spavanjem.

Drugim riječima, kako starimo tako je potrebno pogasiti sve ostale funkcije našeg tijela da bi centar za proizvodnju testosterona dobivao što više raspoložive energije tijela. Sprovedene studije predlažu da to bude 7 do deset sati sna dnevno.

Svih 7 načina pročitajte na portalu Gentleman.hr

09.05.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh