Metro-portal.hr

objavljeno 07.11.2017. 21:35:00
OPA!

6 karakternih osobina preljubnika

Ako ste ih već uhvatili u laži, to definitivno nije dobar pokazatelj, jer tko zna koliko vam to puta nije uspjelo...

Možete li ga prepoznati?
Možete li ga prepoznati? (Pexels)

Rade od jutra do mraka, ne daj Bože da bi ostavili svoj telefon vama na dohvat ruke i bježe od intimnosti - to je ponašanje za koje sa sigurnošću možemo reći da ukazuju na prevaru.
No postoje i oni suptilniji koje tek trebamo naučiti čitati...

1. Sklonost očijukanju - neke osobe osjećaju toliku potrebu za dokazivanjem svoje vrijednosti i poželjnosti, da ih ni monogamna veza ne može spriječiti da izmjenjuju poglede ili čak dodire s osobama s kojima nisu u vezi. Onaj tko očijuka s drugim, a to ni ne pokušava sakriti, vrlo će se vjerojatno odlučiti i za neki ozbiljniji korak - u krivom smjeru.

2. Pohlepa - ako komentiraju kako bi u svakom trenutku mogli naći "bolje" od vas, vjerojatno će se prije ili kasnije zaista uputiti u potragu...

3. Zaokupljenost sobom - mnogi se stručnjaci slažu da preljubnici pokazuju mnoge karakteristike narcisiszma. Ako vaš partner konstantno traži pažnju, pohvale ili priča o sebi, moguće je da će to isto tražiti i izvan veze kako bi zadovoljio potrebu da mu se dive i da se osjeća potrebno.

4. Prevara - ne govorimo samo o fizičkom odnosu s drugom osobom, iako je i to očigledan pretkazivač budućosti. Ako ste nekoga uhvatili u bilo kakvoj vrsti ozbiljne laži, ta vas je osoba na neki način već prevarila. Jeste li sigurni da neće opet?

5. Nesigurnost - ponekad prevari vodi nečija opsesivna i nezdrava potreba za pažnjom. Nesigurni ljudi žive u konstantnom strahu da nisu dovoljno dobri za partnera i da će i on ostaviti, pa se okreću prevari kako bi stvorili plan B.

6. Optužbe - psiholozi tvrde da osobe koje varaju često postaju paranoične jer vjeruju da i njihov partner razmišlja na isti način - da bude nevjeran. Ako vaš partner ima nekontrolirane ljubomorne ispade ako čuje da razgovarate s kolegom s posla i optužuje vas za nešto što niste skrivili, možda vam zapravo time poručuje nešto o sebi.

Piše: Andrea Holi
07.11.2017. 21:35:00
http://metro-portal.hr/6-karakternih-osobina-preljubnika/108412/