« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
ISPROBAJTE :)

5 zabava bez ekrana

Sveprisutna umreženost čini nas povezanim i dostupnim u bilo koje doba dana, na bilo kojem mjestu... a to nije dobro za naše mentalno zdravlje

Kad ste zadnji put bili u knjižnici?
Kad ste zadnji put bili u knjižnici? (Arhiva)
Više o

zabava

,

savjeti

,

slobodno vrijeme

Slobodno vrijeme polako nestaje kao kategorija - sveprisutna umreženost čini nas povezanim i dostupnim u bilo koje doba dana, na bilo kojem mjestu... a to nije dobro za naše mentalno zdravlje.

Stoga, umjesto da rijetke slobodne trenutke provodite surfajući mobitelom ili igrajući igrice, predlažemo vam pet aktivnosti koje ne uključuju niti jedan ekran pred vama...

Čišćenje ormara - riješite se svega što niste nosili godinama ili što vam jednostavno više ne pristaje. Nakon obavljenog posla osjećat ćete se odlično.

Pisanje - bilo da je riječ o dnevniku, pjesmama ili možda čak i romanu, pisanje je odličan ispušni ventil kroz koji možete svoje misli prenijeti na papir.

Posjet knjižnici - nema ljepšeg osjećaja nego izgubiti se u mirisu knjiga i zanimljivih naslova. Ovo je odličan način za otpuštanje nakupljenog stresa.

Volontiranje - osim što činite dobro djelo, gradite sebe kao osobu. Odaberite udrugu ili ustanovu kojoj želite pridonijeti i odvažite se pomoći onima kojima je to potrebno.

Vrijeme s najbližima - pružite pažnju članovima obitelji koje gotovo i ne vidite kroz radni tjedan. Iskažite zanimanje za njihove živote i predložite neku zajedničku aktivnost.

04.08.2018. 11:16:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Boris
    04.08.2018. 17:54
    Kak da se covjek ponasa bez pametnih ekrana? Igram neke igrice pola godine, kak da ja sad ostavim sve to. Predlozi su fini, ali nema sansi sad da prionem. Mogu jedino sa smartfonom da krenem.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh