« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
SAVJETI

5 vježbi za zdravlje srca

Da biste postigli ovaj tjedni cilj, ne morate nužno sudjelovati u onome što se smatra standardnom 'kardio' vježbom, poput trčanja, plivanja ili vožnje biciklom

Šetajte!
Šetajte! (Arhiva)
Više o

zdravlje srca

,

vježbe

Preporuke Američkog udruženja za srce su jasne - odrasle osobe trebale bi imati najmanje 150 minuta aerobnih aktivnosti tjedno umjerenog intenziteta, ili 75 minuta intenzivnih aerobnih vježbi.

Najmanje dva dana u tjednu treba posvetiti aktivnostima za jačanje mišića. Da biste postigli ovaj tjedni cilj, ne morate nužno sudjelovati u onome što se smatra standardnom 'kardio' vježbom, poput trčanja, plivanja ili vožnje biciklom.

Aktivan odlazak na posao - sljedeći put kada budete trebali nešto obaviti u gradu, ili krenuti na posao, prisjetite se da možete ići i pješice, ili biciklom, ne samo automobilom. Jednako tako, možete se popeti po stubama, umjesto da koristite dizalo. Sve se to na kraju dana zbraja.

Brzo hodanje - hodanje brzinom od 5 do 6 kilometara na sat trebalo bi biti dovoljno žustro, odnosno može se smatrati vježbom umjerenog intenziteta, koja je korisna za zdravlje srca prosječne odrasle osobe, smatra Soo Hoo. Dostupno je i u pravilu ne šteti zglobovima, a i mala je vjerojatnost za povrede, prenosi HuffPost.

Vježbe snage - dva dana u tjednu trebali bismo posvetiti vježbama snage, koje imaju neizravan učinak na zdravlje srca i koštanog sustava u formi. To možete postići jogom ili pilatesom, koji gradi temeljnu snagu i fleksibilnost. Također, možete ubaciti treninge otpora podizanjem utega ili upotrebom traka. Neke od tih aktivnosti mogu imati učinak kao aerobne ako ih napravite dovoljno brzo da povećate broj otkucaja srca. 

Zabavne aktivnosti - vježbanje ne biste smjeli osjećati kao kaznu. Ukratko, plesanje u ritmu omiljenih pjesama koje ste si sami snimili, vrtnja hulahupa, igranje košarke na dvorištu, ili žustra igra sa psom, sve se to može računati pod aerobne vježbe, a pomaže i za otpuštanje stresa. Budite kreativni i bit ćete motiviraniji da to bude redovito u vašem rasporedu.

Zdrava hrana i kontrola stresa - nemojte podcjenjivati ​​druge životne navike, jer nije stvar samo u aktivnostima. Mediteranski način prehrane ili neki sličan program koji pomaže smanjiti tlak i masnoće, može biti vrlo koristan.

17.02.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.02.2021. 10:12
    i paziti na prehranu
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh