« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana
AKTIVNOSTI

5 treninga za usporavanje starenja

Sigurni smo da želite biti zdravi i u formi u svojim stari(ji)m danima (iako mislite da nikada neće doći)... pa evo što je najbolje

Što bi trebali raditi?
Što bi trebali raditi? (Arhiva)
Više o

starost

,

vježbanje

,

godine

Zdravlje je najvažnija stvar kad dođete u neke godine, no uz njih su važne i druge stvari poput mobilnosti i fleksibilnosti. Naravno, izuzetno je važna i prehrana, no na prvo mjesto morat ćemo staviti redovitu tjelesnu aktivnost.

Stoga, tek toliko da znate, postoji pet vježbi koje se ističu kada je u pitanju održavanje mladolikosti.

Hodanje - vježbe niskog intenziteta, poput hodanja, usporavaju starenje i pomažu u prevenciji bolesti povezanih sa starenjem jer poboljšavaju kardiovaskularnu kondiciju i jačaju imunološki sustav, kosti i mišiće.

Ples - ples, osobito balet, može nas održati mladima jer pomaže u održavanju fleksibilnosti i jača snagu cijelog tijela.

Plivanje - plivanje je rijedak sport kojim se možemo baviti i u starijoj dobi, a smatra se vrlo učinkovitim u borbi protiv starenja jer utječe na mišićnu masu i jača funkciju pluća.

Tai chi - povećavajući protok krvi, štiteći mišiće i smanjujući stres, kineska borilačka vještina pruža mnoge prednosti protiv starenja. Dodatni bonus je što tai chi djeluje na ravnotežu, za koju je poznato da je gubimo kako starimo.

Trening otpora - od rada s utezima do izvođenja planka, sklekova i čučnjeva, trening otpora može usporiti starenje održavajući snagu mišića i smanjujući osjetljivost na bolesti.

Sve u svemu, budite aktivni!

12.11.2023. 08:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.11.2023. 13:30
    Ples i hodanje super:)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh