« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana
SAVJETI

5 stvari trebamo jesti nakon 10 ujutro

Kvalitetan doručak može poboljšati vaše raspoloženje i na mnoge druge načine pozitivno utjecati na vas

Pažljivo birajte prehranu
Pažljivo birajte prehranu (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

Znanost i doručak često su kontradiktorni. S jedne strane, prehrambena industrija učinila je doručak najvažnijim obrokom dana usprkos činjenici da njegovo preskakanje zapravo nema loše posljedice.

S druge strane, kvalitetan doručak može poboljšati vaše raspoloženje i na mnoge druge načine pozitivno utjecati na vas. Izgleda da je trik u tome da znate što jesti, a što ne jesti za doručak.

Imajući to u vidu, portal Bright Side je izdvojio namirnice koje je najbolje izbjegavati jesti prije 10 sati ujutro.

Cijeđeni sokovi - većina voćnih sokova sadrži jednaku količinu šečera kao i gazirani sokovi, što ih čini jednim od najgorih izbora za doručak ili konzumaciju uopće. Također, ne sadrže gotovo nimalo vlakana

Gotove palačinke i vafli - većina zaleđenih, polugotovih palačinki, vafla i sličnih biskvitnih kolačića sadrži rafinirane ugljikohidrate. To nije nužno loše, ali rafinirani ugljikohidrati mogu potaknuti iznenadne napadaje osjećaja gladi tijekom dana. Takvi proizvodi također sadrže malo vlakana i puno trans masti koje su štetne za vaše zdravlje.

Light jogurti - nemasni jogurt postao je široko dostupna alternativa za doručak. Nažalost, često sadrži mnogo dodanih šećera i malo proteina. Studije su također pokazale da punomasni jogurt zapravo pomaže u gubitku kilograma. Konzumiranje proteina ujutro može vam pomoći da tijekom dana manje osjećate glad, a upravo punomasni jogurti sadrže proteine.

Kupovne žitarice - iako vrlo praktične, najpopularnije kupovne žitarice za doručak sadrže ogromnu količinu šećera koji s vremenom može uzrokovati nakupljanje masnoća u trbuhu.

Tost s maslacem - za razliku od onoga što većina misli, doručak ne mora nužno biti obrok bez masnoća. Trik je pronaći pravu vrstu masnoća. Maslac sadrži masnoću koja vam pomaže preraditi vitamine, ali sadrži i previše zasićenih masti, što može nanijeti štetu vašem srcu, kao i potaknuti debljanje.

28.05.2020. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Cranberry
  28.05.2020. 14:53
  Ujutro se ne smije jesti masno
 2. avatar
  armando
  28.05.2020. 17:48
  sam lagano ujutro
 3. avatar
  Cranberry
  28.05.2020. 18:39
  Da pusaaa najviše volim jabuku sa jogurtom i žitaricama
 4. avatar
  armando
  28.05.2020. 19:36
  da to je kagan dorucak:***********
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh