Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2020. 11:01:00
SAVJETI

5 stvari trebamo jesti nakon 10 ujutro

Kvalitetan doručak može poboljšati vaše raspoloženje i na mnoge druge načine pozitivno utjecati na vas

Pažljivo birajte prehranu
Pažljivo birajte prehranu (Arhiva)

Znanost i doručak često su kontradiktorni. S jedne strane, prehrambena industrija učinila je doručak najvažnijim obrokom dana usprkos činjenici da njegovo preskakanje zapravo nema loše posljedice.

S druge strane, kvalitetan doručak može poboljšati vaše raspoloženje i na mnoge druge načine pozitivno utjecati na vas. Izgleda da je trik u tome da znate što jesti, a što ne jesti za doručak.

Imajući to u vidu, portal Bright Side je izdvojio namirnice koje je najbolje izbjegavati jesti prije 10 sati ujutro.

Cijeđeni sokovi - većina voćnih sokova sadrži jednaku količinu šečera kao i gazirani sokovi, što ih čini jednim od najgorih izbora za doručak ili konzumaciju uopće. Također, ne sadrže gotovo nimalo vlakana

Gotove palačinke i vafli - većina zaleđenih, polugotovih palačinki, vafla i sličnih biskvitnih kolačića sadrži rafinirane ugljikohidrate. To nije nužno loše, ali rafinirani ugljikohidrati mogu potaknuti iznenadne napadaje osjećaja gladi tijekom dana. Takvi proizvodi također sadrže malo vlakana i puno trans masti koje su štetne za vaše zdravlje.

Light jogurti - nemasni jogurt postao je široko dostupna alternativa za doručak. Nažalost, često sadrži mnogo dodanih šećera i malo proteina. Studije su također pokazale da punomasni jogurt zapravo pomaže u gubitku kilograma. Konzumiranje proteina ujutro može vam pomoći da tijekom dana manje osjećate glad, a upravo punomasni jogurti sadrže proteine.

Kupovne žitarice - iako vrlo praktične, najpopularnije kupovne žitarice za doručak sadrže ogromnu količinu šećera koji s vremenom može uzrokovati nakupljanje masnoća u trbuhu.

Tost s maslacem - za razliku od onoga što većina misli, doručak ne mora nužno biti obrok bez masnoća. Trik je pronaći pravu vrstu masnoća. Maslac sadrži masnoću koja vam pomaže preraditi vitamine, ali sadrži i previše zasićenih masti, što može nanijeti štetu vašem srcu, kao i potaknuti debljanje.

28.05.2020. 11:01:00
http://metro-portal.hr/5-stvari-koje-trebamo-jesti-nakon-10-ujutro/125425/