« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
ĆELAVOST

5 strategija protiv ispadanja kose

Ako imate problema s gubitkom kose, iskušajte prirodna i jeftina sredstva protiv ćelavosti

Ćelavost se može spriječiti i liječiti
Ćelavost se može spriječiti i liječiti (Shutterstock)
Više o

ćelavost

,

kosa

,

lijek za ćelavost

,

lijek protiv ćelavosti

,

rast kose

Unatoč velikom napretku u medicini, učinkovitih i pristupačnih lijekova protiv ćelavosti nema. Iako jedna tableta ne može riješiti probleme s ispadanjem kose, postoji niz metoda za ublažavanje cjelokupnog neželjenog procesa. Ako nemate novca za skupu i dugotrajnu transplantaciju, pokušajte problem gubitka kose riješiti kombinacijom sljedećih strategija:

1. Ispravna prehrana
Ljepota dolazi iznutra, a preduvjet za zdravu kosu i vlasište je uravnotežena prehrana. Kosi je za rast potrebno željezo, lizin i vitamin B koji se u organizam unose voćem i povrćem. Preporučljivo je ujedno piti puno vode bogate mineralima.

>>Može li kosa preko noći posijediti?

2. Šamponi
Šamponi protiv ispadanja kose ne djeluju preko noći i sigurno nisu učinkoviti kao što proizvođači tvrde. Međutim, ne smije se zaboraviti njihov pozitivan utjecaj na kosu. Šamponi s ružmarinom potiču prokrvljenost vlasišta, dok kofein produžuje "vijek trajanja" svake pojedine vlasi.

3. Silika/zemlja kremenjača
Odlično prirodno sredstvo za lijepe nokte i kosu. Može se kupiti u obliku kapsula, a prve pozitivne promjene nastupaju nakon dva do tri mjeseca. Kapsule su još učinkovitije kada se uzimaju s jogurtom.

4. Jabučni ocat
Koristi se kod difuznog gubitka kose, odnosno istanjivanja kose na području cijelog vlasišta. Dolazi do začepljenja folikula, a najčešći uzrok je pogrešna njega kose. Jabučni ocat potrebno je pomiješati s vodom u odnosu 1:1,5 te umasirati u čistu, mokru kosu te dobro isprati. Jabučni ocat pomaže i protiv prhuti.

>>Znanstvenici otkrili gen odgovoran za gubitak kose

5. Piskavica
Piskavica ili grčka djetelina je biljka čije se sjemenke koriste kao začin u kulinarstvu, a poznate su i po ljekovitom djelovanju. Sadrže vitamine, lizin, bakar i trigonelin, a upravo potonji utječe na hormonalnu ravnotežu u muškom tijelu.

01.03.2014. 17:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh