« Putovanja
objavljeno prije 1 godinu
FORA :)

5 odredišta duhovitih imena povodom 1. aprila

Booking.com dijeli pet odredišta duhovitih imena koja će nasmijati putnike, a možda i postati novo odredište na njihovom popisu želja

Svratite u Bašku...
Svratite u Bašku... (Arhiva)
Više o

putovanja

,

1. april

,

1. travnja

,

Booking.com

,

odredišta

Kako se bliži prvi travnja, ljudi diljem svijeta mogu očekivati puno nedužnog smijeha i veselja koji idu uz svjetski dan neslanih šala i podvala. Kao svoj doprinos zabavi, Booking.com dijeli pet odredišta duhovitih imena koja će nasmijati putnike, a možda i postati novo odredište na njihovom popisu želja. Bez obzira na to žele li putnici malo drame u Grčkoj, primanje kod bivšeg američkog predsjednika u Obami u Japanu ili bi htjeli pokušati napisati ili izgovoriti Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch u Walesu, postoji urnebesno nazvano odredište koje nudi sve - od dobrog smijeha do fantastičnog odmora.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, Wales

Dugo ime ovog mjesta, koje znači „crkva sv. Marije u dolu bijele lijeske u blizini brzog vira i crkve sv. Tysilija blizu crvene pećine", prilično se teško izgovara. Međutim, putnike ne bi trebalo obeshrabriti najduže ime mjesta u Europi, jer je ovaj mirni primorski grad smješten na lijepom otoku Angleseyju, na sjeverozapadnoj obali sjevernog Walesa. Posjetitelji mogu uživati u šetnji na svježem zraku prekrasnim plažama i nakon toga udobno se smjestiti u lijepom lokalnom pubu uz izvrsno piće. Za jednodnevni izlet dobar je izbor Bangor, na kratkoj udaljenosti automobilom, gdje ljubitelji povijesti mogu uživati u obilasku lokalne bangorske katedrale i kupovini u najduljoj glavnoj gradskoj ulici u Walesu. Usto, putnici mogu posjetiti obližnji grad Llandudno te odande krenuti u obilazak lokacija Snowdonia, Portmeirion i Conwy, tijekom kojeg će uživati u prekrasnom pogledu na obalu i dvorac Caernarfon s UNESCO-ova popisa svjetske baštine.

Gdje boraviti: Ime ovog objekta skoro je jednako teško izgovoriti kao ime grada u kojem gosti borave: Y Gorsaf. Riječ je o živopisnoj i vedroj vikendici, savršenoj za 66% putnika koji će radije ići na jednostavna nego na luksuzna putovanja u 2023.* Ovaj smještaj, koji se odlikuje osebujnim i modernim unutarnjim uređenjem, idealan je za obitelji i sadrži krevete na kat u kojima će uživati djeca. Vikendica je smještena na praktičnoj lokaciji na kratkoj udaljenosti automobilom od nekih od dragulja Angleseyja, od legendarnog visećeg mosta Menai do prekrasnih priobalnih staza. Vikendica je također u neposrednoj blizini lijepog velškog puba. 

Drama, Grčka

Razlog za istraživanje Drame, smještene u sjeveroistočnom kutku Grčke, na sreću nije nikakav emocionalni spektakl, nego samo spektakularan pogled. Grad Drama ima slikovit centar sa živahnim kafićima i restoranima u kojima se poslužuju ukusna jela domaće kuhinje, poput slasnih girosa od svinjetine ili piletine, ili tradicionalne grčke pite bougatsa, koja se sastoji od lisnatog filo tijesta punjenog ukusnim mljevenim mesom, sirom ili kremom. Šira regija, također zvana Drama, obiluje nevjerojatnim prirodnim ljepotama, uključujući doline, planine pa čak i skijališta. Znajući da više od polovice putnika (52%) želi pustolovine pogodne za grupu prijatelja koji putuju zajedno,* to je idealno odredište za bilo koje društvance koje traži aktivnosti na otvorenom tijekom zimskih mjeseci. Posjetitelji mogu lutati lijepim trgovima diveći se očuvanim neoklasičnim vilama poput palače Anastasiadis, profinjeno sazdane od lokalnog mramora. Gosti se mogu diviti ovim zadivljujućim zgradama bezbrižno i bez ikakve melodrame...

Gdje boraviti: Hydrama Grand Hotel nalazi se u starom skladištu duhana i lijep je smještaj za goste koji žele istražiti grad Dramu. Moderne sobe nude prekrasan pogled na izvore Agia Varvara, najveći gradski park vrijedan šetnje. U okolici gosti mogu uživati u raznim aktivnostima, poput vožnje biciklom i pješačenja. Nakon dana ispunjenog razgledavanjem i aktivnostima, gosti se mogu opustiti u spa i wellness centru u sklopu objekta, uz aromaterapijsku masažu za poticanje osjetila. Ovaj Booking.com-ov objekt u sklopu programa 'Održiva putovanja' radi zaštite okoliša trudi se smanjiti rasipanje hrane i ne dopušta plastične proizvode za jednokratnu uporabu.

Obama, Japan

Iako nema veze s bivšim američkim predsjednikom, očita je sličnost duhovito iskorištena za promociju turizma u ovom slikovitom lučkom gradu smještenom u prefekturi Fukui, sjeverno od Kyota. Obama znači „mala plaža", a grad je poznat po svojoj strmoj i nepravilnoj obali. Gosti mogu uživati u pogledu na zaljev Wakasa i upoznati gradsku kulturu posjetom jednom od brojnih povijesnih hramova diljem grada, a posebice hramu Myotsuji, okruženom prekrasnim jezercima i bujnim zelenilom. Ljubitelje dobre hrane Obama neće razočarati jer je grad poznat po ukusnim plodovima mora, a njegov je specijalitet skuša koja se obično poslužuje kao sushi. Putnici mogu posjetiti riblju tržnicu Wakasa u Obami u osvit zore i tako uživati u doista autentičnom japanskom iskustvu odlaska na tradicionalnu riblju tržnicu, što je upravo idealno za polovicu svjetskih putnika (50%) koji žele doživjeti kulturni šok na svojim putovanjima tijekom 2023. godine.

Gdje boraviti: Obama Machiya Stay nalazi se na kratkoj pješačkoj udaljenosti od plaže Shiratori, idealno za putnike koji žele uživati u malo mora tijekom svog boravka. Ova lijepa vikendica nudi prostrane sobe uređene u tradicionalnom japanskom stilu, s udobnim interijerima od drva i elegantnim, funkcionalnim dizajnom. Gosti mogu istražiti okolicu pješice, uključujući ribarsko pristanište Wasaka, gdje mogu kušati neke od najboljih plodova mora, uključujući svježi sushi i sashimi. 

Sauce, Peru

Poznat po svom nevjerojatnom prirodnom okruženju, grad Sauce smješten je na obali jezera u regiji San Martin u Peruu i odredište je iz snova za putnike koji svoj odmor žele provesti u opuštanju i bez napetosti. Jezero Sauce, na čijoj je obali smješten grad, kristalno je čisto i okruženo prekrasnim krajolikom, što ga čini spokojnim mjestom za plivanje u prirodi i ribolov. Ovaj peruanski skriveni dragulj nalazi se izvan utabanih staza, ali je zbog svoje netaknute prirode i prekrasnih vidika vrijedan posjeta. Putnicima koji žele istražiti veći dio regije svakako se preporučuje najam automobila. Tarapoto, najveći grad u regiji, poznat kao „grad palmi", udaljen je nekoliko minuta vožnje, a gosti mogu posjetiti vinarije u regiji San Martin ako žele malo jačeg „sosa".

Gdje boraviti: Putnici mogu uživati u mirnom ozračju kolibe Maloca Inn, budući da je objekt smješten u neposrednoj blizini jezera Sauce te je okružen raskošnim zelenilom i tropskom prirodom s pogledom na planine. Gosti se mogu opustiti u vanjskom bazenu uz osvježavajući koktel dok uživaju u zalasku sunca s vlastitog balkona i terase. Na natkrivenoj hotelskoj terasi s pogledom na slikovito jezero dostupne su udobne mreže za spavanje u kojima gosti mogu čitati knjigu uz pogled na vodu.

Krk, Hrvatska

Unatoč tome što u imenu nema puno slova, najveći hrvatski otok nudi mnogo toga. Smješten u središtu Kvarnerskog zaljeva i pod nadimkom „zlatni otok", Krk je poznat po pješčanim plažama te lijepim šumama na zapadnoj strani otoka. Putnici mogu istražiti brojna izvorna mediteranska ribarska sela i drevne gradove s povijesnim i kulturnim spomenicima, od katedrale sv. Marije do Frankopanskog kaštela, koji se nalaze u centru grada Krka i na jugozapadnoj obali otoka. Putnicima koji traže uzbuđenje i žele vidjeti Krk s velikih visina, zipline duljine oko 2 km pruža fantastičan pogled iz ptičje perspektive na otok čije je ime posjetiteljima koji ne pričaju hrvatski jezik možda malo teže izgovoriti. Putnici također mogu istraživati Jadransko more i divlje uvale u krčkom akvatoriju na izletu na Plavnik, prekrasan nenaseljen otočić u blizini Krka, plivajući te roneći s maskom i disaljkom u modrom moru.      

Gdje boraviti: Na kratkoj pješačkoj udaljenosti od Vele plaže na jugu otoka, objekt Happy Apartments Baška nudi udoban i moderan smještaj u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. Gosti se mogu opustiti na lijepom privatnom popločanom dijelu dvorišta, a pojedini gosti mogu uživati u hidromasažnoj kadi. Smještaj se nalazi u srcu grada Baške, gdje putnici mogu šetati lijepim malim uličicama, rivom, lukom ili posjetiti crkvu sv. Lucije i upoznati se s bogatom kulturom. 

29.03.2023. 15:37:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.03.2023. 17:54
    bahami
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh