« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 dana i 4 sata
SAVJETI

5 najvažnijih ljetnih suplemenata

Dodavanje određenih suplemenata prehrani može pomoći u održavanju energije, hidratacije i općeg zdravlja

Jedan od važnijih
Jedan od važnijih (Arhiva)
Više o

hrana

,

suplementi

Ljeto je idealno vrijeme za uživanje na suncu, aktivan odmor i revitalizaciju tijela. Međutim, kako temperature rastu, tako i naše tijelo ima specifične potrebe koje su različite od onih u zimskim mjesecima. Dodavanje određenih suplemenata prehrani može pomoći u održavanju energije, hidratacije i općeg zdravlja. Ovdje je pet najboljih suplemenata za ljeto.

Antioksidansi - antioksidansi su važni za zaštitu stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, koji se mogu povećati zbog izloženosti UV zračenju. Vitamin C, vitamin E i beta-karoten su snažni antioksidansi koji mogu pomoći u očuvanju zdravlja kože i smanjenju rizika od kroničnih bolesti. Dodavanje ovih vitamina kao suplemenata može pružiti dodatnu zaštitu tijekom sunčanih ljetnih dana.

Elektroliti - visoke temperature i pojačano znojenje mogu dovesti do gubitka elektrolita poput natrija, kalija i magnezija. Ovi minerali su ključni za održavanje ravnoteže tekućina u tijelu, pravilnu funkciju mišića i prevenciju dehidracije. Suplementi elektrolita mogu pomoći u nadoknadi izgubljenih minerala, pogotovo nakon intenzivnog vježbanja ili duljeg boravka na suncu.

Omega-3 masne kiseline - omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u ribljem ulju, važan su dodatak za održavanje kardiovaskularnog zdravlja i smanjenje upala. Tijekom ljeta, povećana fizička aktivnost može dovesti do upale mišića i zglobova. Suplementi omega-3 mogu pomoći u smanjenju upale i poticanju oporavka tijela nakon fizičkih aktivnosti. Osim toga, omega-3 masne kiseline podržavaju zdravlje kože i mogu smanjiti negativne učinke izloženosti suncu.

Probiotici - probiotici su korisne bakterije koje podržavaju zdravlje crijeva, što je posebno važno tijekom ljeta kada su probavni problemi poput proljeva češći. Promjene u prehrani, konzumacija putne hrane i izloženost različitim bakterijama mogu narušiti ravnotežu crijevne flore. Suplementi probiotika mogu pomoći u održavanju zdravlja probavnog sustava, poboljšanju imuniteta i smanjenju nelagode u trbuhu.

Vitamin D - vitamin D, poznat kao "sunčev vitamin", ključan je za zdravlje kostiju i imunološkog sustava. Iako sunčeva svjetlost potiče tijelo na proizvodnju vitamina D, mnogi ljudi i dalje ne dobivaju dovoljno ovog važnog nutrijenta. Korištenje suplemenata vitamina D može pomoći u održavanju optimalne razine, posebno za one koji provode puno vremena u zatvorenom prostoru ili koriste kremu za sunčanje, koja može blokirati proizvodnju vitamina D.

Dodavanje ovih suplemenata prehrani može pomoći u održavanju zdravlja, energije i općeg blagostanja tijekom ljetnih mjeseci. Važno je konzultirati se s liječnikom ili nutricionistom prije početka uzimanja novih suplemenata kako biste osigurali da su prikladni za vaše individualne potrebe. S pravim suplementima, možete uživati u ljetu u punom zdravlju i energiji.

11.06.2024. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh