« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Ljubav je u zraku..

5 najboljih destinacija za medeni mjesec

Vjenčanje je prošlo savršeno, no sljedeće pitanje koje se postavlja jest kamo za medeni mjesec?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Italija

,

Meksiko

,

Grčka

,

medeni mjesec

,

romantika

,

Tahiti

5. Grčka - ako uživate u prekrasnom plavom nebu i pješčanim plažama, no volite se usput i kulturno uzdizati, Grčka je idealna za vas. Dok ste tamo možete uživati u izletima brodom te prenoćiti na otocima poput Krete ili Mykonosa. Izlet u Atenu i na Akropolu također je dobar odabir. Ako vas zanima sport obavezno morate posjetiti Olimpiju, mjesto na kojem su se održale prve Olimpijske igre.

4. Meksiko -  država s bogatom prošlošću također je jedna od omiljenih destinacija za odmor. Postoje skupa i elitna odredišta poput Cabo San Lucasa i Cancuna, no ako ste avanturističkog duha možete uživati i u eko-selima poput Tuluma. Sela se sastoje od koliba u kojima je struja dostupna samo preko noći, no zato ćete uživati u zvucima valova i predivnoj prirodi što može samo dodatno podgrijati romantičnu atmosferu. Izvornu meksičku kuhinju također vrijedi probati.

3. Tahiti - ništa ne posjeduje takav luksuz i mogućnost relaksacije poput Polinezije. Većinu godine vrijeme je lijepo, s temperaturama između 20 i 28 stupnjeva Celizijusa, što Tahite čini idealnim odredištem za medeni mjesec. Kao i u Grškoj, postoji mnogo otočića koje vrijedi posjetiti. Slavna laguna u Bora Bori jedno je od najboljih mjesta na svijetu za kupanje i ronjenje. Još jedan razlog zašto su Tahiti odlična destinacija za medeni mjesec jest taj što nisu prenapučeni turistima. U usporedbi s Havajima koje svake godine posjeti 4,5 milijuna turista,  200.000 na Polineziji je gotovo ništa.

2. Havaji - vrlo popularna turstička destinacija na kojoj ćete se zasigurno dobro provesti  ako volite življi tip zabave. Havaji su dom različitih ekosustava, džungli, planina i plaža. Luksuzna odredišta i vile na plažama pružaju nezaboravan odmor i užitak. Havaji su također izvrsna solucija ako želite iskušati svoj avanturistički duh. Planinarenje, ronjenje, vožnja kajakom, izleti na vulkane, samo su neki od izbora koje možete probati na ovim otocima. No, niti jedan medeni mjesec na Havajima ne bi bio potpun bez da posjetite luau, tradicionalni polinezijski festival koji se sastoji od plesa, tradicionalne glazbe i kuhinje.

1. Italija - idealna destinacija za medeni mjesec koja objedinjuje odličnu kuhinju, kulturu, noćni život i naravno romantiku. Italija ima dovoljno zanimljivih gradova koje možete posjetiti ovisno o tome koliko vam vaš budžet dopušta. Možete započeti s Rimom, razgledati Koloseum, Španjolske stube, Vatikan i fontanu Trevi. Što je romantičnije od zamišljanja želje i bacanja novčića u istu fontanu, kao i Audrey Hepburn u filmu ˝Praznik u Rimu˝ ? No, to je samo jedna od 300 fontana u gradu.  Ako doista žudite za romantikom, nema boljeg od odlaska u Veneciju i vožnju gondolom kroz kanale, a ako vas zanima moda možete organizirati šoping u Milanu. Ljubitelji umjetnosti trebali bi posjetiti muzeje Firence, a oni koji žele putovati i uživati u tradiciji i mediteranskom pejzažu Siciliju.

08.11.2009. 18:12:44
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Honeymoon in Croatia
    05.03.2011. 06:14
    Odlican clanak...trebalo bi vise ovakvih korisnih savjeta
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh