« Seks
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
MYTHBUSTERS

5 mitova o seksu koje možete zaboraviti

Najvažniju stvar na svijetu (ne sporednu, pravu najvažniju) okružuje toliko priča i urbanih legendi da se osobe bez povećeg iskustva mogu vrlo lako izgubiti i pobrkati lončiće

Kontracepciju se često pogrešno shvaća
Kontracepciju se često pogrešno shvaća (Arhiva)
Više o

seks

,

mitovi

,

istine

Seks i mitovi - stalna tema koja se jednostavno ne može iscrpiti, jer najvažniju stvar na svijetu (ne sporednu, pravu najvažniju) okružuje toliko priča i urbanih legendi da se osobe bez povećeg iskustva mogu vrlo lako izgubiti i pobrkati lončiće.

Kako bismo spriječili da se to dogodi i vama, evo malo raskrinkavanja mitova koji nemaju uporište u činjenicama:

Mokrenje nakon seksa ispire spermu i sprječava onemogućuje oplodnju - urin napušta mjehur izlazeći kroz uretru koja se nalazi iznad vaginalnog otvora.

Ne može se zatrudnjeti kad se pije kontracepcija - šanse da žena zatrudni tijekom korištenja kontracepcijskih pilula ravne su nuli, pod uvjetom da se slijede upute za korištenje. No, ako prpustipe popiti pilulu ili istovremeno pijete antibiotike te ako ste bolesni ili imate proljev, bolje je da idućih sedam dana koristite kondom.

Ne može se zatrudnjeti tijekom seksa u stojećem položaju ili pod tušem - ako niste zaštićeni, možete zatrudnjeti bez obzira kako i gdje to obavljali.

Sigurno je upustiti se u seks čim počnete piti pilule - različite kontracepcijske pilule počinju djelovati u različito vrijeme. Taj razmak se kreće od 0 do 14 dana. Uvijek slijedite upute za korištenje pilula na koje ste se odlučili te se oslonite i na uporabu kondoma dok ne budete potpuno sigurni da su pilule počele djelovati.

Sretni parovi uvijek imaju sjajan seks - koji to par ima svakodnevno divlji, nekontrolirani, strastveni seks nakon godinu dvije zajedničkog života? Život i njegovi pritisci urade svoje vrlo brzo. Znači li to da vam lažu kad kžu da nakon pet godina braka još uvijek imaju sjajan seks? Možda, no ne nužno. Možda vam lažu jer misle da je vaš seksualni život sjajan. Možda drugačije definira sjajan seks. Možda zaista ima sjajan seks. Sve je to vrlo subjektivno.

18.09.2017. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh