« Seks
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
ZAPAMTITE :)

5 pravila seksa u novoj vezi

Ovog ćemo vas puta podsjetiti na neka nepisana pravila ponašanja prilikom spolnog zbližavanja koje ne smijete zaboraviti

Što ne smijete sakriti
Što ne smijete sakriti (Arhiva)
Više o

seks

,

nova veza

Nova veza - novi problemi, rekli bi neki, no ne treba sve baš shvaćati doslovno - posebno je teško razumijevanje i zbližavanje kod seksa jer je on još donedavno smatran velikim tabuom pa se i pravila ponašanja u seksualnosti nisu do kraja oblikovala.

Ovog ćemo vas puta podsjetiti na neka nepisana pravila ponašanja prilikom spolnog zbližavanja koje ne smijete zaboraviti.

Čiste plahte - prije nego što se zaputite u krevet s novim partnerom, dobro pogledajte vaše plahte da tamo slučajno ne bude tragova o spolnim aktivnostima koje su se odvijale ranije. To bi bilo krajnje neugodno ili čak uvredljivo za osobu s kojom namjeravate provesti noć.

Mjesečnica ili različite upale - u slučaju da imate mjesečnicu, kažite to partneru. Ako odlučite imati spolne odnose unatoč tome, najbolje da ga upoznate s mogućnošću krvarenja i neugodnog mirisa, te preventivno radije nabavite maramice ili ručnik. Isto je tako sa spolnim upalama. Ovoga puta to vrijedi i za nju i njega. Ako vas nešto svrbi, peče ili vaš iscjedak ima neobičan miris, partneru to povjerite prije nego što odete u krevet. Pogrešno je mišljenje da to ne možete prenijeti na drugoga ili da se od jednog seksa ne može ništa dogoditi. S neodgovornim prešućivanjem upalu ili infekciju naime možete prenijeti i na partnera i time ga možete i izgubiti jer on može stvoriti vrlo lošu predodžbu i loše mišljenje o vašem prošlom spolnom životu i izvoru upale koji je s time povezan.

Nevinost - nikada nemojte negirati svoju nevinost. Ako ste nevini, partneru to i priznajte! Neka vas nikako ne bude sram pa čak iako niste u cvijetu mladosti. Ako je osoba s kojom ulazite u svoj prvi spolni odnos puna poštovanja i razumijevanja, nema razloga da to skrivate. U suprotnom slučaju radije razmislite ima li smisla biti s osobom koja bi vam se u slučaju da joj povjerite svoju veliku tajnu podsmjehivala. Ako ste se našli na suprotnoj strani, dakle ako ste spolno već malo iskusniji, a pretpostavljate da partner nije, budite obazrivi te mu pomognite.

Tuširanje - nakon cjelodnevnog trčanja okolo nije za očekivati da budete i nadalje svježi i mirisni - zato neka vas ne bude sram mirisa, neka vas ne bude sram partneru predložiti da se najprije zajedno istuširate ili okupate. Osobna higijena je kod spolnosti itekako važna, a ako ne ide drugačije, pribavite si bar vlažne maramice s kojima možete prije spolnog odnosa osvježiti vaše intimne predjele.

Zaštita - prije nego što se bacite u akciju, upozorite partnera na siguran seks. Nije nimalo neuljudno i neobzirno ako se ustraje na sigurnom seksu jer je vaše pravo da uživate u sigurnoj spolnosti. Bez obzira na to hoće li partner biti uvrijeđen , imajte na umu da je riječ o vašem tijelu i možda čak o vašem životu.

19.09.2017. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh