« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
NAVALITE

5 jela koja dokazano smanjuju stres

Hrana može ublažiti stres ako pravilno odaberemo namirnice koje svojim sastavom utječu na raspoloženje - naravno, brze hrane na popisu nema ni u tragovima

Zobene pahuljice s bobičastim voćem i orasima - najbolja kombinacija
Zobene pahuljice s bobičastim voćem i orasima - najbolja kombinacija (Arhiva)
Više o

hrana

,

stres

,

namirnice

Stres nas napada sa svih strana tijekom cijelog dana, a najgore je na poslu - kad vas opere punom snagom, jedino što vam pada na pamet je neka masna i nezdrava hrana koju ćete utrpati u sebe.

No, pažljiviji izbor namirnica može vam donijeti i opuštanje uz ukusan zalogaj, pa evo 5 namirnica koje možete iskoristiti kao odličan gablec:

Integralni krekeri i maslac od kikirikija - složeni ugljikohidrati uravnotežuju razinu šećera u krvi, dok maslac od kikirikija ima dovoljno proteina i zdravih masti da vas u sinergiji s krekerima odmah oraspoloži. Naravno, govorimo o par komada, jer kalorija je tu u izobilju ...

Povrće sa sirom - malo sirovog povrća i svježi kravlji sir odlična su kombinacija prehrambenih vlakana, proteina i kalcija koja će vam odmah dati osjećaj ugode.

Smoothie od kelja - umjesto kelja može i špinat, blitva i slično zeleno lisnato povrće koje je prepuno vlakana i antioksidansa i trenutno podižu razinu energije. 

Tost s avokadom - avokado je pun magnezija i kalija, minerala koji snižavaju tlak, a uz to sadrži prehrambena vlakna i zdrave masti. Uz integralni tost predstavlja genijalnu kombinaciju za smirivanje.

Zobene pahuljice s bobičastim voćem i orasima - vitamini B kompleksa iz zobenih pahuljica stabiliziraju rapoloženje, a vitamin C u bobičastom voću smanjuje stres. Kad se tome dodaju omega-3 masne kiseline iz oraha koje podižu razinu zadovoljstva, imamo pravog pobjednika u borbi protiv stresa. 

22.02.2016. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh