« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Tamna čokolada probudit će vam uspavani mozak

kakao u čokoladi bogat je flavonolima koji poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sustava, pokazala su prethodna istraživanja

Jedite tamnu čokoladu!
Jedite tamnu čokoladu! (Dreamstime)
Više o

tamna čokolada

,

kognitivne funkcije

,

flavonoli

Tamna čokolada najbolja je hrana za mozak, pokazalo je istraživanje koje je dokazalo da konzumiranje ove vrste omiljene poslastice pozitivno utječe na kognitivne funkcije mozga.

Naravno, to ne znači da bismo dnevno trebali pojesti jednu cijelu tablu čokolade, ali umjerene količine poput nekoliko kockica pomoći će funkcioniranju vašeg mozga.

Čokolada, odnosno kakao čokoladi bogat je flavonolima koji poboljšavaju zdravlje kardiovaskularnog sustava, pokazale su prethodne studije.

Novo istraživanje obuhvatilo je konzumaciju različitih namirnica, uključujući čokoladu, voće, povrće i alkohol te je napravljena poveznica između njihove potrošnje i kognitivnih sposobnosti.

Istraživanje je tako pokazalo kako je konzumacija čokolade izrazito povezana skognitivnima funkcijama mozga bez obzira na druge prehrambene navike. Koristkao i u drugim slučajevima dolazi iz flavonola kojih najviše ima u tamnoj čokoladi, a puno manje u mliječnoj ili bijeloj. 

22.02.2016. 11:34:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh