« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
ZNATE LI?

5 dobrih stvari koje radi kolagen

Što to kolagen čini za naš izgled i kako nam može pomoći da izgledamo svježije?

Zašto je kolagen dobar za nas
Zašto je kolagen dobar za nas (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

ljepota

,

kolagen

,

koristi

Kolagen se na prvu čini kao nešto izmišljeno u nekom marketinškom think-tanku, no to ipak nije istina - radi se o prirodnom spoju čija poizvodnja opada kako starimo pa ga žene sve više pokušavaju 'ubaciti'u svoje tijelo na drugačije načine. 

No, u čemu je zapravo stvar? Što to kolagen čini za naš izgled i kako nam može pomoći da izgledamo svježije?

Bolji san - glatka koža nedostižna je bez kvalitetnog sna. Za vrijeme sna naša se koža i stanice obnavljaju pa je spavanje iznimno bitno za svježu kožu. Kolagen potpomaže dubok i dobar san zahvaljujući glicinu koji je zaslužan za opuštanje tijela i uma. 

Brži metabolizam - oOvaj kompleksni protein ubrzava rad tijela. Diže nam razinu energije jer tjera šećer direktno u tkvia našeg tijela. Zahvaljujući tome brže se razvija mišićna masa, a tijelo počinje brže topiti masti. Iz tog se razloga mnoge žene okreću kolagenu na putu do fit linije, ali i zato jer, navodno, pobuđuje osjećat sitosti.

Bujnija kosa - kao s kožom, kolagen pomaže i u regeneraciji i rastu kose, Ima antioksidantska svojstva i štiti folikule kose od oštećenja. Protein ojačava vrhove kose i potiče rast novih folikula, a korištenjem ovog proteina možete postići i veći volumen i bujniju kosu. 

Ljepša koža - proizvodnja se kolagena smanjuje s godinama, a zato se bore i razne linije teksture kože sve više vide.Upravo je ovo divovski razlog zašto su kreme za lice obogaćene magičnim proteinom. Kolagen umiruje upale na licu i bolne točke te dokazano djeluje na strije i ožiljke. Čini vašu kožom mekom i podatom pa ga zato beauty industrija obožava.

Štiti zglobove - suplementi koji sadrže kolagen koriste se kako bi ublažili bolove u zglobovima. Glicin u ovom proteinu pomaže kostima i ozljedama da brže zacijele i oporave. Kolagen dokazano pomaže osobama s korničnim bolovima i artritisom da im zglobovi bolje funkcioniraju i manje bole. 

02.12.2018. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh