« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
STVARNO?

4 sjajne značajke peršina

Iako mnogi peršin doživljavaju samo kao ukras na jelima, ovaj začin zapravo ima brojna korisna svojstva

Peršin je super!
Peršin je super! (Arhiva)
Više o

koristi

,

peršin

Peršin, obična biljčica koja raste u svakom vrtu ne izgleda niti se koristi baš kako treba - ona je zapravo sjajna!

Dijetetičarka portala Eat This, Not That! izdvojila je neke od jedinstvenih značajki ove biljčice.

Bolja probava - "Peršin je izvor vlakana koja mogu pomoći u održavanju redovite stolice i održavanju zdravlja crijeva", kaže Manaker. Nedovoljna konzumacija vlakana može dovesti do iscrpljenosti, debljanja, stalnog osjećaja pospanosti i nadutosti te razvoja visokog kolesterola.

Manja konzumacija soli - "Peršin prirodno ima izvrstan okus i njegovo uključivanje u jela može pomoći u jačanju okusa obroka bez potrebe za dodavanjem previše soli", pojašnjava Manaker.

Podržava imunološki sustav - Prema Manaker, peršin je prirodni izvor vitamina C, hranjive tvari za koju je dobro poznato da podržava imunološki sustav.

Svježiji dah - "Stari lijek protiv lošeg zadaha je žvakanje svježeg peršina", kazala je dijetetičarka Lauren Manaker. Ovo biljka sadrži prirodna aromatična ulja koja peršinu daju poseban okus i miris, a oni vam mogu pomoći osvježiti dah. Osim toga, peršin (kao i većina lisnatog povrća) sadrži spoj koji se zove klorofil, a za kojeg je utvrđeno u nekim istraživanjima da smanjuje tjelesne mirise. Zbog toga je aktivni sastojak u nekim dezodoransima i vodicama za ispiranje usta.

25.07.2022. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.07.2022. 13:03
    Cisti krv
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh