« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
EHHH...

Najgori jogurti za zdravlje

Možda ste primijetili da odjeljak u trgovinama koji sadržava jogurte postepeno raste, a osobito posljednjih nekoliko godina

Nezdravo do bola...
Nezdravo do bola... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

jogurt

Jogurt je, uglavnom, vrlo zdrava namirnica, pogotvo skyr ili grčki jogurt... no, naravno da su velika kompanija napravile loše varijante koje imaju možda bolji okus, ali im zdravlje kupaca definitnivno bilo na prvom mjestu... ili desetom.

Visokoproteinski, obični, s okusom, bez laktoze i s malo ugljikohidrata samo su neki od opisa koji se dodaju na ambalažu, da bi se ponudila opcija za različite preferencije i zdravstvena stanja ljudi.

Iako je raznolikost dobra, nažalost, mnoge dostupne opcije su poprilično siromašne, a ponekad i štetne, kad je riječ o sastavu hranjivih tvari.

S obzirom na to da postoji toliko opcija koje su prepune šećera i umjetnih sastojaka i sadrže malo proteina, postoje karakteristike koje morate imati na umu kada birate jogurt za svoje kućanstvo. Na primjer, jedna od najnezdravijih vrsta jogurta koju možete kupiti je ona koja ima puno dodanog šećera i vrlo malo proteina.

Šećer je jedan od zabrinjavajućih sastojaka na popisu s ambalaže. Dok neki brendovi u svojim proizvodima koriste umjetne zaslađivače kako bi ih prodali kao niskokalorične, mnogi drugi brendovi plasiraju vrste bogate šećerom kako bi zadovoljili preferencije djece i odraslih.

Stoga - čitajte deklaracije, kako god znate i umijete....

24.07.2022. 15:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.07.2022. 17:58
    Obozavsm grcke jogurte
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh