« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana
COOL

4 kućanska posla koje treba raditi - jednom godišnje

Neke kućanske poslove treba obavljati svakodnevno. To uključuje pranje posuđa, brisanje kuhinjskog pulta, sklanjanje igračaka...

Jednom godišnje - aman taman ;)
Jednom godišnje - aman taman ;) (Arhiva)
Više o

kućanski poslovi

,

obrnuta kuća

,

dom

Kućanski poslovi su ne baš tako jednostavni, a ponekad i zamorni - pogotovo ako su vam klinci mali... znate da je stalno čišćenje i pranje svakodnevni posao.

No, ako se želite ipak psihički odmoriti, znajte da 4 kućanska posla treba raditi samo jednom godišnje... ipak, nismo rekli da su laki i jednostavni...

Dakle, o čemu se radi...

Čišćenje madrac od prljavštine - madraci su leglo prljavštine. Na njima se nalaze razne bakterije, slina, znoj, mrtve stanice kože... Jednom godišnje skinite zaštitnu prevlaku s madraca i operite je u vrućoj vodi. Dobro usisajte madrac i sve oko njega, a potom tretirajte mrlje vodikovim peroksidom.

Pranje prozora - vanjsku stranu prozora dovoljno je oprati jednom godišnje, a onu unutrašnju možete češće. Kada je u pitanju pranje vanjske strane prozora, preporučuje se da se radite u kasnu jesen.

Pranje tepiha i presvlake namještaja - Poželjno je dubinski očistiti tepih jednom godišnje, a za to možete unajmiti stručnjaka ili to učinite sami usisavačem i proizvodima za čišćenjem, piše Lifehacker. Uz to, ne zaboravite oprati i presvlake koje imate na namještaju, a najlaške je da ih operete u perilici rublja.

 

Pranje zavjesa - pranje zavjesa može biti prilično zamoran posao, no dobra vijest je što je zavjese sasvim dovoljno oprati jednom godišnje. Pri tome je potrebno pažljivo pročitati upute za pranje kako ne biste oštetili zavjese.

11.05.2022. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.05.2022. 17:55
    Radno uvijek ,)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh