« Život
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
EHHH...

3 znaka da vam se brak bliži kraju

Raffi Bilek, bračni savjetnik i direktora Centra za terapiju u Baltimoru objasnio je za Fatherly uobičajene znakove koji vode do razvoda

Kada je gotovo?
Kada je gotovo? (Arhiva)
Više o

brak

,

razvod

Razvod je prilično neugodna i osobna stvar, pa tako ne postoje dva braka koji završavaju na isti način. Ipak, postoje neke sličnosti poput gubitaka povjerenja, beskrajnog kritiziranja, loše komunikacije, a zatim dolazi do uništavanja odnosa i postavljanja pitanja o razvodu. 

Raffi Bilek, bračni savjetnik i direktora Centra za terapiju u Baltimoru objasnio je za Fatherly uobičajene znakove koji vode do razvoda.

Kritiziranje je uvijek prisutno - naravno, malo konstruktivne kritike može biti korisno u bilo kojem području života, ali važna je ravnoteža. "Ako kritizirate jedno drugo više nego što dajete komplimente, u velikoj ste nevolji", kaže Bilek. "Zapravo, istraživanje pokazuje da vam je potrebno pet pozitivnih izjava na jednu negativnu kako biste vezu održali u dobrim odnosima. Stalne kritike su put ka razvodu", objašnjava. 

Ne postoji interes za seks - tijelo više ne izgleda kao prije. Počinjemo gubiti energiju i ne postoji uzbuđenje kao na početku veze. "Nema sumnje da tijekom vremena parovi imaju manje seksa. Ali u zdravoj vezi postoji želja na obje strane za fizičkom intimnošću", dodaje.

Prijezir u komunikaciji - svaki par se svađa i svi kažu stvari koje ne misle u tom trenutku. Ali kada to postane dio svakodnevice postoji problem. "Prijezir istinski omalovažava i znači nepoštivanje druge osobe", kaže Bilek. "Poštovanje je u braku bitno, a može postojati i pored neslaganja ili bijesa. Ali, kad svog supružnika vidite kao nekoga nedostojnog vašeg poštovanja, vaš će brak vjerojatno ići nizbrdo". dodaje dalje.

07.01.2020. 20:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.01.2020. 09:58
    no sex no love
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh