« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
SAVJETI

3 vitamina koji vraćaju snagu i tjeraju stres

Pravi vitamini mogu vam pomoći ojačati imunološki sustav i probavni sustav, a istovremeno stabilizirati vaše raspoloženje

Koji vitamini nam trebaju?
Koji vitamini nam trebaju? (Arhiva)
Više o

vitamin B

,

vitamini

,

vitamin D

,

vitamin A

Zdrava prehrana temelj je našeg dobrog psihofizičkog stanja, pa ne treba zanemariti činjenicu da određeni vitamini mogu igrati vitalnu ulogu u borbi protiv stresa, umora i promjena raspoloženja. 

Prema stranici Healthy.net, pravi vitamini mogu vam pomoći ojačati imunološki sustav i probavni sustav, a istovremeno stabilizirati vaše raspoloženje.

Pa da vidimo koji su to:

Vitamin A - važan je hranjivi sastojak za zaštitu tijela od virusa, bakterija, gljivica i alergija. Prema portalu Healthy.net, vitamin A podržava zdravu sluznicu u ustima, plućima, probavnom traktu, mjehuru i grliću maternice, što otežava ulazak toksina koji oštećuju tjelesne sustave. Vitamin A također jača imunitet pojačavanjem aktivnosti T-stanica, što je neophodno u borbi protiv zaraznih bolesti. Ovaj vitamin je vitalni hranjivi sastojak koji sudjeluje u proizvodnji zdravih crvenih krvnih stanica koje održavaju zdravu razinu željeza kako bi se spriječila anemija. Također je važan za ljepotu i zdravlje kože.

B kompleks vitamini - ovaj kompleks vitamina pomaže u održavanju zdravog živčanog sustava u vrijeme pojačanog stresa i tjeskobe. Različiti vitamini skupine B učinkovito smanjuju simptome razdražljivosti, stresa i umora. Nedostatak folne kiseline može uzrokovati loša raspoloženja, pa čak i depresiju. Dobri izvori folne kiseline su agrumi, grah i lisnato zeleno povrće. Ako se B kompleks vitamini ne pohranjuju učinkovito u tijelu, može doći do nedostatka vitamina, a to može rezultirati lošim raspoloženjem, umorom ili nemogućnošću kontroliranja stresa.

Vitamin D - važan je za zdravi rast stanica, regulira imunološki sustav i održava sveukupno zdravlje. Manjak vitamina D može uzrokovati umor i nisku razinu energije tijekom razdoblja pojačanog stresa, što može rezultirati problemima sa spavanjem. Nedovoljna razina vitamina D u tijelu može dovesti do ugrožavanja imunološkog sustava tijela, što ga čini slabijim i osjetljivim na viruse i bakterije.

27.09.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh