« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI :)

3 savjeta za brzo mršavljenje

Mnoge dijete ostavljaju osjećaj gladi zbog čega ih je se teško dugoročno pridržavati, što vrlo dobro znaju svi koji su išli na dijetu...

Može se... ;)
Može se... ;) (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

savjeti

,

brzo mršavljenje

Višak kilograma ne samo da smeta, nego nije zdrav, pa treba ozbiljno shvatiti te probleme i djelovati što prije - skinuti višak kila.

No, tijekom mršavljenja bitnije je zdravo se hraniti. Dobra vijest je da postoje dijete koje uključuju malo ugljikohidrata, a koje su učinkovite.

Evo tri jednostavna trika uz koje ćete moći lakše izgbiti kilograme.

Budite aktivni - budite aktivni i zdravo se hranite pa biste trebali brže izgubiti kilograme. Dokazano je da je dizanje utega korisno za mršavljenje i cjelokupno zdravlje, piše Times of India. To pomaže u održavanju metabolizma, što je česta nuspojava gubitka kilograma.

>> Mršavljenje za lijenčine >>

>> Jedite proteine, masnoće i povrće - ako želite smršavjeti, jedite puno zelenog povrća. Zeleno povrće bogato je hranjivim tvarima, a ima malo kalorija i ugljikohidrata. Dakle, u prehranu biste trebali uključiti brokulu, cvjetaču, špinat, rajčice, kelj, kupus, zelenu salatu i krastavce. Treba napomenuti da nije svaka masnoća loša i nezdrava. Maslinovo ulje i ulje od avokada su zdravi i trebali biste ih konzumirati. S druge strane, kokosovo ulje i maslac trebali biste konzumirati u manjoj mjeri zbog visokog udjela zasićenih masnoća u njima. U pravilu biste trebali konzumirati 1,5 grama proteina po kilogramu tjelesne težine. Ako je vaša težina oko 50 kilograma, idealan unos proteina je između 50-60 grama dnevno. Zdrav izvor proteina su riba, meso, morski plodovi i jaja.

>> Kako skidati kilograme bez dijete i vježbanja >>

Smanjite unos prerađenih ugljikohidrata - manji unos prerađenih ugljikohirdrata jedan je od najlakših načina za gubitak kilograma. To možete napraviti tako da prerađene ugljikohidrate zamijenite cjelovitim žitaricama. Tako ćete unijeti manje kalorija, a nećete biti gladni. Razlog je u tome što će vaše tijelo tada koristiti uskladištene masnoće koje će pretvarati u energiju umjesto da koristi ugljikohidrate.Osim toga, cjelovite žitarice imaju i visok udio vlakana te će usporiti probavu, a zbog toga ćete dulje vrijeme biti siti.

18.06.2021. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh