« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
MYTHBUSTERS

3 pogrešne optužbe na račun konzervirane hrane

Svrha konzerviranja je očuvanje namirnice i svih njezinih zdravih sastojaka te sprječavanje kvarenja

Koliko je loša konzervirana hrana?
Koliko je loša konzervirana hrana? (Arhiva)
Više o

mitovi

,

konzerve

,

konzervirana hrana

Konzerva je riječ koja obično izaziva negativne konotacije - što zbog toga jer u slengu znači osobu koja nije u skladu s modernim trendovima, što zbog činjenice da se hrana koja se kupuje u takvoj ambalaži obično ima lošu reputaciju.

Tek toliko da znate, riječ konzerva potječe od lat. conservare, što znači 'očuvati, sačuvati'. Svrha konzerviranja je upravo to - očuvanje namirnice i svih njezinih zdravih sastojaka te sprječavanje kvarenja

Stoga, evo tri najčešća mita o konzerviranoj hrani:

Konzerviranjem se gube nutritivne vrijednosti namirnica - većeg odstupanja od svježih namirnica zapravo nema. Ako niste u mogućnosti pripremiti svježu ribu, konzervirana je tada dobar izbor.

Mentalna ambalaža nije ekološki prihvatljiva - konzerva u ovom slučaju čuva prehrambene proizvode koji se brzo kvare i teško podnose transport. Mentalna se ambalaža, kao i plastična može odlagati u posebne spremnike što omogućava mogućnost njezinog višestrukog recikliranja

Sadrži konzervanse - konzervirana hrana ne sadrži nužno konzervanse ili druge aditive, njihova se trajnost postiže termičkom obradom na temperaturama iznad 100°C stupnjeva u hermetički zatvorenoj limenci.

28.03.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh