« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
MA DA?

Najružnija boja na svijetu našla primjenu

Riječ je o maslinastozelenkasto-smećkastoj boji koja se službeno zove Panetone 448C ili paque couche, a opisuju je kao boja taloga, prljavštine i boja smrti

Eto za što služi najružnija boja na svijetu
Eto za što služi najružnija boja na svijetu (Arhiva)
Više o

Pantone opaque couché 448C

,

najružnija boja

,

odvikavanje od cigareta

Boje su vrlo utjecajna stvar, to vam vjerojatno ne moramo posebno naglašavati - dobro se zna da ćemo u proljeće odjenuti vesele i vedre boje, crvena će poslužiti za zavođenje, crna kao znak nesigurnosti i žalosti... sve u svemu, pomoću njih iskazujemo osjećaje.

Jednako tako koristimo boje kako bismo napravili ugodnju atmosferu u svome domu. Zidove sobe bojimo u opuštajuće blage nijanse, a kuhinju u boje koje potiču apetiti.

Najljepše je u svemu što kada smo kod boja, ne trebamo poštivati pravila. Svatko boji i kombinira kako hoće i kako mu najbolje odgovara.

No stručnjaci su složni, u ovu boju nitko neće ništa bojati jer je, kako tvrde, najružnija na svijetu.

Riječ je o maslinastozelenkasto-smećkastoj boji koja se službeno zove Panetone 448C ili paque couche, a opisuju je kao boja taloga, prljavštine i boja smrti.

Ipak, i ova boja ima svoje dobre strane - koristit će se za odvikavanje pušača od cigareta. U najružniju boju na svijetu australska vlada planira ubuduće pakirati cigarete. 

27.03.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh