« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
ISPROBAJTE

3 načina buđenja bez kave

Nećemo vam dirati jutarnji ritual jer smo sigurni da nas ne bi poslušali (samo ćemo reći da je kava na prazan želudac vrlo, vrlo loša praksa), umjesto toga tijekom dana napravite nešto od ovoga...

Jutarnju kavu vam ne diramo, ali zato kasnije...
Jutarnju kavu vam ne diramo, ali zato kasnije... (Shutterstock)
Više o

kava

,

šetnja

,

pjevanje

,

žvakaća guma

,

jutarnja kava

Jutarnja kava mnogima je nezamjenjiv ritual buđenja, no jednako tako i podizanja energije tijekom dana, ali u tom se začaranom krugu krije i zamka - kava nas, istina, podigne i razbudi, ali nakon toga slijedi spuštanje razine energije i potreba za novom šalicom.

Nećemo vam dirati jutarnji ritual jer smo sigurni da nas ne bi poslušali (samo ćemo reći da je kava na prazan želudac vrlo, vrlo loša praksa), ali zato ćemo vam preporučiti da tijekom dana ipak napravite nešto od ovoga - dat će vam i više energije koja će duže trajati.

Pjevanje - možda zvuči malo sumanuto i teško izvedivo, no zapravo nije. Slušanje glazbe dokazano je odlično za raspoloženje, pa ako još uz to zapjevate, bit će još i bolje. Kako? U tušu, tijekom usisavanja ili kad ste sami u uredu ili domu... nema veze što mislite da nemate sluha, samo vi pjevajte iz srca.

Šetnja - dobro je poznato da tjelesna aktivnost potiče cirkulaciju, metabolizam i srčani ritam, a kako su uz to sunčevo svjetlo i priroda najbolji načini popravljanja raspoloženja, kad ste umorni otiđite na kratku šetnju obližnjim parkom, dovoljno je i 15-ak minuta da vam se mozak razbistri i podigne razina energije.

Žvakaća guma - iako vam se čini kao potpuno luda ideja, istraživanja su dokazala da žvakanje potiče izlučivanje kortizola, hormona koji daje budnost i koncentraciju. Kako uz to žvakaća guma daje jači osjećaj energije i poboljšava raspoloženje, stvarno je idealna zamjena za kavu.

Isprobajte!

25.04.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh