« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
SAVJETI

3 koraka u borbi protiv stresa

Pronalaženjem pozitivnih načina odgovora na stres pomoći će vam da bolje funkcionirate u životu i nosite se s izazovima

Prepoznajte uzroke stresa
Prepoznajte uzroke stresa (Arhiva)
Više o

stres

,

savjeti

Stres je neizbježan dio života, ali možemo odabrati način kako reagirati na njega. Pronalaženjem pozitivnih načina odgovora na stres pomoći će vam da bolje funkcionirate u životu i nosite se s izazovima. 

Okidači - obratite pozornost na to što vam izaziva stres i na to kako reagirate na neugodne osjećaje. Primjerice, je li nakon napornog dana na poslu sjedate pred TV sa zdjelom čipsa? Ako je odgovor potvrdan, razmislite o tome da umjesto gledanja serije odete trčati, šetati ili u teretanu. Fizički napor potaknut će stvaranje endorfinakoji će pomoći tijelu da se nosi sa stresom te vam podići raspoloženje. 

Misli - ako vas krene hvatati panika, zastanite na trenutak i nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite. Osvijestite svoj dah, to će vas smiriti. Uvedite u svoj život molitvu i meditaciju.

Uzbuđenje - pronađite ga u sebi, slušajte sebe, svoje želje i snove. Preuzmite kontrolu nad negativnim mislima i preobraite ih u pozitivne. Fokusirajte se na ono u čemu ste dobri i to će vam pružiti zadovoljstvo i ojačati vam samopouzdanje. Radite barem neku sitnicu koja vas veseli. Ne morate ju smatrati korisnom, no ona to je zato što hrani vaše biće i poručuje vam da to radite za sebe, kako biste sebe voljeli i poštovali.

I eto, nakon ovoga ćete se sigurno osjećati bolje...

13.09.2018. 13:06:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh